Man lever så länge man lär

Arbetsbefriad dag

Idag tar jag det mycket lugnt och åker bara till kontoret om jag verkligen måste.

På sistone har det blivit fler arbetstimmar per vecka än vad som är bra för mig och det försöker jag nu kompensera. Lite jobbigt är det då att jag inte har någon som helst aning om vad jag ska använda dagen till – jag menar, en ograverad bonusdag kan man ju inte slösa bort på att bara vara. Men… ska jag göra något ska det vara givande och tillfredsställande och jag kan inte komma på vad det skulle vara. Kollegan hade ett bra förslag igår, men vad det var har jag glömt.

Jösses, så jag inte skulle klara av att gå i pension! Å andra sidan är görandet sådant som ger sig. Alltid. Nu, t.ex, sitter jag ju här och skriver. Sysselsatt.

Att dokumentera små bitar av livet är något som alltid är bra. För mig. Tankarna får förnyad skärpa och dokumentationen möjliggör dessutom god precision i eventuella framtida tillbakablickar. För dem av er som läser vet jag inte riktigt vad det ger, däremot, men det skiter jag faktiskt i – det är ert problem, inte mitt. Jag gör mitt bästa för att inte skriva för eventuella läsare utan för mig själv, även om det alltför ofta smyger sig in tankar på vem som läser eller kan komma att läsa och jag därför censurerar mig. Jag blir allt oftare frestad att skriva privat, inte dela orden med någon annan. Eller bara med de närmaste. Men njäe.

Jobb. I går gällde (för mig) kodande ända in i kaklet och därefter en historisk, om än helt odramatisk, driftsättning i form av gruppaktivitet. Vi var flera som deltog och jag konstaterade redan där och då att jag borde ha åkt hem i stället för att stanna kvar som moraliskt stöd. Jag var bara trött och blev irriterad av surret runt omkring. På vägen hem gjorde jag sällskap med GP och var rätt tyst större delen av vägen. Inte för att jag tror det nödvändigtvis noterades, men jag märkte att det var svårt att samla ihop tankarna och formulera hela, begripliga meningar. Nej, gårdagen blev alltför lång och sög verkligen musten ur mig.

Det blev ett konstigt firande av födelsedag, så det är ju tur att jag inte gör sånt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: