Man lever så länge man lär

Som den uppmärksamma läsaren förmodligen inte vet köpte vi förra året utestolar, som vi sedermera fick lämna tillbaka p.g.a. fabrikationsfel. Då detta var den enda modell som fallit oss på läppen och den utgått ur sortimentet kunde vi inte få nya exemplar utan fick nöja oss med ett tillgodohavande i butiken, d.v.s. i princip ett kort laddat med köpesumman. Det har sedan en längre tid legat ett balkongmöbel-kort i pågående-kolumnen på familjens gemensamma Trello-tavla och idag prickade vi av en av dess punkter genom att åka ut till Kungens Kurva och kolla in IKEA:s utbud. Att det i första hand blev IKEA berodde förstås på tidigare nämnt tillgodohavande.

Den balkongmöbelmodell vi blivit intresserade av på hemmaplan kändes inte alls bra när vi väl provsatt soffmodulerna i butiken. Två andra alternativ kändes helt okej och åkte upp på ”möjligen”-listan, för vidare överväganden på hemmaplan.

Efter några timmar på IKEA (vi kikade även på arbetsstolar, soffor och kaffebord) började det kännas jobbigt och dags att vända näsan hemåt. Rätt buss kom i rätt tid och detsamma gällde rätt tåg. Vips så var vi hemma igen och kunde återfukta och svalka oss med varsitt stort glas iskallt vatten. Därefter firade vi en lyckad utfärd med kylskåpskallt vitt vin, god och mättande thaicurry samt några avsnitt Arrow.

Ja, det lades en beställning på både sittmöbler till balkongen och en arbetsstol som jag helt oförhappandes snubblade över på IKEA och genast blev smått förälskad i. Det var frestande att beställa soffor också, när man ändå höll på, men det vore nog bra att tänka lite till och prova den tänkta möbleringen ett tag. Roligt dock att faktiskt hitta en IKEA-soffa som känns rätt – det har inte hänt mig förr, om vi säger så.

Själva handlandet gick inte riktigt lika smärtfritt som tidigare – jag blev tvungen att ringa och prata med en människa, då en av varorna jag försökte beställa tydligen inte gick att beställa. Fatta hur jobbigt det blev! Nåja, människan var bra och det gick smidigt att plocka bort den felande varan och använda tillgodohavandet som delbetalning. Dock blev jag tvungen att göra resterande betalning i efterhand, vilket också strulade – troligtvis p.g.a. att jag inte tillåter tredjeparts-cookies. Vid andra försöket vägrade systemet samarbeta då det första betalningsförsöket på något sätt låst ordern, men ett par timmar senare gick betalningen igenom utan problem. Även när det inte funkar så funkar det på något sätt. IKEA kan sådant här, bara.

Preliminärt levereras möblerna i första halvan av juni, så det kan tänkas öppna sig en möjlighet för s.k. balkongvin någon gång innan eller under semestern. Kul! Det var påtänkt förra året, men gick ju inte att genomföra på grund av brist på möbler.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: