Man lever så länge man lär

Jag glömde ju att skriva en uppföljning efter fan-visningen av filmen Veronica Mars, så här kommer en kort beskrivning eller vad man nu ska kalla det. Om hur det var.

Vi fick vänta ganska länge, där i Filmhuset, utanför Bio Victor, innan man påbörjade insläppet av förväntansfulla fans. Efter att ha fått uppge namn och blivit avprickad på listan var det bara att gå in och sätt sig. På varje stol i den sedan jobbmöten väl bekanta salongen väntade en liten papperpåse från distributören WB. Den innehöll en flaska juice, en chipspåse, en SF Anytime-kupong och en påse marshmallows.

Förväntan innan filmen startade var stor och jag blev inte besviken. Filmen var bra, tillräckligt nära tv-serien men ändå tillräckligt frikopplad från densamma. Särskilt roligt var det att se filmen tillsammans med andra fans – det tillkommer liksom en dimension när publiken samstämmigt uttrycker sin glädje över repliker, scener, välbekanta ansiktens entréer och så vidare. Filmmakarna hade lyckats bra med att behålla känslan från tv-serien med dess rappa dialoger och lätt sarkastiska uttryck. Och ändå finns där hela tiden känslan av samhörighet mellan de olika rollfigurerna.

Det jag inte kan bedöma är hur någon som inte sett tv-serien skulle uppfatta filmen. Jag tror ändå att den skulle uppfattas som okej, även om de nya tittarna knappast kan se och uppskatta alla referenser till tv-serien som självfallet erbjuds alla fans.

Nu ser jag bara fram emot att få se filmen igen i lite mer lugn och ro, d.v.s hemma. Bara sambons otåligt förväntade dvd-version kunde ta och levereras någon gång…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: