Man lever så länge man lär

Som den uppmärksamma läsaren säkert redan noterat har det inte publicerats några Non-daily shoot-bilder vare sig här eller på Flickr sedan… ja, sedan jul ungefär – och det lär knappast bli någon ändring framöver. Inspirationen tog helt enkelt slut och vad jag förstår var urdeltagarna överens om att det räcker så här.

Vi har hållit på i över två år och jag måste säga att jag är imponerad. Må vara att fotona kanske inte varje gång varit 100% inspirerade och fantastiska, men överlag tycker jag nog att vi gjort ett anständigt jobb. Och framförallt höll vi ut väldigt länge.

Min första (28 aug 2011) respektive sista (29 dec 2013) bild i projektet:

2011-08-28 14.59.50.jpg Horizon (or lack thereof)

För den som är nyfiken på projektet som helhet finns alla bilderna på Flickr.

Det har varit väldigt skönt att nu 2014 ha söndagar utan den press det inneburit att senast söndag kväll åstadkomma (och helst också publicera) ett foto på veckans tema. Vartefter tiden gick och lusten att plåta avtog övergick projektet från att vara roligt till att bli ett jobbigt måste. Att det nu är över känns faktiskt bara befriande.

Som jag ser det är det något uteslutande positivt, att jag (och vi) nu går vidare. Förändring… det är nödvändigt. Samlar man på sig en massa måsten finns det till slut inget utrymme kvar för sådant som är roligt – och man kvävs – så jag är glad åt att nu ha plats för något annat. Förnyelse. Eller vad det nu kommer att handla om.

Jag har reflekterat över att det är den årstid då jag brukar vidta förändringar. Det är något med att ljuset kommer tillbaka och ger mig ny energi, tror jag. Jag vaknar upp ur vinterdvalan och går från att bara överleva till att känna någon sorts lust att leva.

Det blir spännande att se vilka förändringar detta år kommer att bjuda på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: