Man lever så länge man lär

Non-daily shoot v102

Veckans uppgift: negativt utrymme.

Negative space can be just as important to a composition as your primary subject. Explore negative space in a photograph.

Spontant kändes också denna uppgift svår att få till, men rätt vad det var fick jag en snilleblixt – utkavlad pepparkaksdeg, när man tagit bort blivande pepparkakor. Och sålunda fick hushållet en anledning att baka pepparkakor. På köpedeg, visserligen, då ingen tid fanns för egen tillverkning, men ändå. Det blev en plåt pepparkakor. Möjligen eller troligen kommer resterande 2/3 degrulle att bakas ut längre fram.

Det här var inte den bästa bilden, rent tekniskt, men det var den som var roligast och gav mest utrymme för tolkningar. Och tolkningsmöjligheter ger ett extra lyft.

Negative space

Utmaningar med själva fotograferingen var främst ljuset, men också skärpedjupet. Jag växlade mellan två kameror. Mest för att jag inte kunde bestämma mig för vilket objektiv jag skulle använda, men också helt enkelt för att jag kan. Sedan kom även en av fotolamporna till användning, även om jag önskade att den hade gett mer ljus. Det verkar fungera likadant som med vanliga blixtar: ju högre effekt, desto bättre.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: