Man lever så länge man lär

Åh, vad jag gillar IKEA ibland!

I januari besökte vi IKEA i Linköping tillsammans med sambons bror, som då köpte fler delar till sin lilla samling av serien Expedit. Jag och sambon förundrades över det ypperligt låga priset på delarna i en faktiskt ganska trevlig hyllserie, vars delar också innefattar ett skrivbord. Vilket är något vi en tid funderat på att skaffa.

I mars besökte vi IKEA i Kungens Kurva för att titta närmare på Expedit-serien och dess möjligheter. Vi satt både länge och väl på varsin sida av skrivbordsdelen och kände efter ifall det skulle räcka med en eller om vi måste ha något djupare. Två?

Vit Expedit-hylla med skrivbord

Jag blev också förtjust i några av skrivbordsstolarna, även om jag tyvärr inte tror att jag behöver ny stol – jag har ju redan en, som dock bara används när jag jobbar hemma, i vardagsrummet. Och så blev jag smått intresserad av ett skrivbord i Malm-serien, ett tänkbart alternativ ifall det skulle visa sig att Expedit inte funkar.

Förra helgen, d.v.s. under påskhelgen, besökte vi IKEA i Valbo köpcentrum (då vi av andra skäl var i närheten) för att titta närmare på den sängstomme vi nog ändå vill ha, men hade tittat lite för hastigt på ute i Kungens Kurva – det var många andra produkter som distraherade den gången och primärt Expedit som skulle granskas. Sängstommen såg bra ut, men dessvärre verkade det som att den kombination av färg och modell vi ville ha inte erbjöds. Bortsett från den lilla detaljen var allt bra.

Så det blev till att ta en rejäl funderare och till slut kom vi fram till att den alternativa modellen i vår utvalda färg skulle få duga. Bättre än inget, liksom. Men sedan skulle sambon nu i veckan ringa och fråga och i den vevan visade plötsligt webbplatsen just den modell vi önskade, i precis rätt färg. Däremot gick den inte att köpa online, vilket var en stor missräkning – det är ju så jäkla smidigt att lägga en beställning via nätet och få sakerna levererade direkt hem några dagar eller veckor senare.

Nåja, vi ställde in oss på att åtminstone bli tvungna att åka till varuhuset, hämta kartongerna i självplocket och därefter lämna in dem för hemkörning – man slipper ju åtminstone besväret med att ordna bil och själv lasta etc. Åka i helgen kanske?

Det blev idag och efter frukost och vi skulle åka ut mot Kungens Kurva. Surfade in på webbplatsen för att slutligt avgöra vilka delar vi behövde – bra att veta innan så kan man gå in, hämta, betala, lämna in för leverans och så lämna stället. Snabbt.

Och vad visar webbplatsen, tror ni? Jo, nu säger den att vår sängstomme visst går att beställa online. Så det gör vi, givetvis. Och när vi ändå var i farten fattade vi ett raskt beslut om att påbörja Expedithyllan, med skrivbord, så det slank med några sådana delar i samma beställning. För några futtiga extra tior i leveranskostnad.

Idag lade jag alltså en beställning på de första Expediterna i mitt hem – det blir en 5×5-hylla med skrivbordsdel och diverse lådinsatser i blandade färger. Dessa ska stå i vardagsrummet och bli ny datorarbetsplats. Idag är det köket och matbordet som används och jag tror absolut att det blir bättre med plats i vardagsrummet, där man kan umgås med eller utan tv, från soffa/fåtölj eller datorstol, enligt önskemål.

Så hurra, vad jag är glad och lättad idag! Jag slipper slösa flera timmars livstid på att åka till förorten och ser verkligen fram emot att få hem möblerna, som ju ställer krav på omstrukturering i hemmet. Vad gäller sovrummet blir det förhållandevis lite jobb, då rummet inte är värst belamrat – det handlar mest om att flytta sängen, ta bort benen, montera ihop sängstommen, lägga madrassen på plats och montera ihop samt ställa upp tv-hyllan. Och sedan någon gång ska det köpas en stor matta.

Värre blir det med vardagsrummet, där golvytan framför den gamla befintliga hyllan måste frigöras, så att hyllan som sådan kan tömmas och demonteras/flyttas för att ge plats för uppställning av den nya. Och om den gamla ska flyttas måste förstås dess tilltänkta plats först frigöras – ännu en hylla att tömma och demontera. Puh!

Men det blir bra att tvingas göra det här för vi behöver verkligen rensa i vår röra. Vi har visserligen kommit en bit på väg, men det är långt kvar. Och en icke oansenlig del av det återstående jobbet måste göras innan leverans, d.v.s. under veckan inkl. denna och kommande helg. Många är vi som jobbar bäst under press. Eller så.

Äsch, det jag egentligen hade tänkt skriva är att jag blir så glad över att det är så enkelt att handla över nätet och att IKEA för mig gör upplevelsen helt smärtfri. Jag brukar blir rejält irriterad varje gång jag ska beställa saker via någon webbplats, men på IKEA.se fungerar allting perfekt och precis som det ska. Stor eloge!

Annonser

Kommentarer till: "Möbelshopping hemma i fåtöljen" (2)

  1. […] snart två månader sedan beställdes möbler från IKEA. Dessa anlände ett par veckor senare och det blev mycket jobb med att flytta, och på […]

  2. […] handlandet gick inte riktigt lika smärtfritt som tidigare – jag blev tvungen att ringa och prata med en människa, då en av varorna jag försökte […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: