Man lever så länge man lär

Non-daily shoot 2012 v44

Veckans uppgift: skuggor.

The contrast between an object and its shadow can make for an interesting photo. Explore the “dark side” of shadows today.

Skuggor är ju egentligen något enkelt, men det förutsätter ändå att man tar sig tid. Tar med kameran och letar hittar skuggor som lämpar sig för fotografering. Flera av dagarna den här veckan har varit så grå att det, till min förvåning, inte synts några skuggor. Jag hade dock en idé redan från början – att fotografera en av lamporna här hemma tillsammans med de skuggor den kastar i taket. Och så fick det bli.

Shadow

Något som jag fått lite dille på på sistone är att göra bilder svartvita och därefter tillföra viss färgton med hjälp av ”Split toning”. Bilden ovan är dock i färg om än förvanskad m.h.a. fördefinierade inställningar som jag hämtat någonstans ifrån.

Inlämningsuppgiften till förra veckans fotokurs utgör däremot ett tydligt exempel på detta monokroma förfarande. Eftersom jag i princip lovat att visa bilden och den dessutom passar bra in i veckan tema, så… here goes:

IMG_2955.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: