Man lever så länge man lär

Vi köade omkring en halvtimme ute på snögloppiga Medborgarplatsen och åtminstone jag blev kall och blöt om fötterna. Väl inne hittade vi ledig golvyta långt fram, till vänster om scenen, och såg därifrån uppträdandet förhållandevis bra, men ljudet var bedrövligt. Det blir så när man i princip står under de högtalare som förmedlar diskant och mellanregister.

Ljuset på scenen var tämligen svagt och därmed var det förstås knepigt att få till några bra bilder – inte minst med tanke på att jag bara hade IXUS med mig. Detta till trots blev det åtminstone några jag står ut med att visa världen.

IMG_0793.jpg

IMG_0826.jpg

Många var det som fotograferade och/eller filmade med sina mobiltelefoner och kameror, vilket gjorde det lite svårt för mig som är kort och tvingas stå på tå och samtidigt hålla armarna rakt upp i luften för att inte bara få med bakhuvuden och displayer. Det blir rätt snart påfrestande att filma. Jag kommer förmodligen att lägga ut mina filmsnuttar på nätet, trots att ljudet suger, för jag tror att det ändå finns ett värde i dem. Och på min hårddisk gör de inte mycket nytta.

Fler gryniga och oskarpa bilder finns i alla fall att beskåda i tillhörande Flickr-set.

Och konserten? Well, ljudet var som sagt ruskigt dåligt där vi stod, men det framgick med all önskvärd tydlighet att Adam verkligen kan sjunga (om än jag vid något tillfälle tyckte mig ana att rösten kanske inte var helt frisk). Vilken snubbe! Och showen… ja, den var just det – en show. Adam är en sann showman och virvlade emellanåt omkring med sina dansare så det stod härliga till, men han blandade upp denna action med stillsamma, avskalade akustiska nummer. Det verkade som om han ville förmedla ett budskap (kärlek!) och inte bara sjunga rakt upp och ned. Jag hade förväntat mig att han i princip bara skulle bjuda på dansanta nummer, men så blev det ju inte och för det är jag både glad och tacksam.

Det kändes rätt och riktigt att extranumret blev T. Rex:s ”20th Century Boy”.

Kommentarer till: "Adam Lambert’s Glam Nation Tour 2010, Debaser Medis" (3)

  1. Men åh vad avundsjuk jag blev nu då! Jag hade ingen aning om att han skulle komma till Sverige (och hade väl för all del ändå inte kunnat gå). Men det är någon jag verkligen skulle vilja se live! Hoppas de visar nån av hans konserter på TV nån gång! TYcker bilderna blev bra med tanke på omständigheterna!

  2. Jag tilldelar dig en award. Whereever you are… :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: