Man lever så länge man lär

Kära piratkamrater och -sympatisörer!

Piratpartiet har ju gått ut och bett medlemmar och aktivister om hjälp med att förse förtidsröstningslokaler (och vallokaler) med valsedlar, men att döma av vad jag kan se när kollar på Stockholm har uppslutningen så här långt inte varit alls lika överväldigande som i Europaparlamentsvalet. Var är vi, alla som vill dra ett strå till stacken?

Ta gärna en extra titt på valsedelsbokningen och fundera över om du inte kan ta på dig att förse en eller flera röstningslokaler (till) med valsedlar. Och gör det snarast. Det börjar blir lite brådis att hoppa på det här tåget nu eftersom förtidsröstningen drar igång redan på onsdag (den 1/9) och du behöver få tag i valsedlar innan dess.

Personligen tycker jag att axlandet av distributionsrollen för en förtidsröstningslokal är ett lätt och smärtfritt sätt att bidra till den goda saken. Det är inte mycket jobb, men det är viktigt att våra valsedlar syns och finns till hands när folk står där och velar. Själv har jag bokat upp mig för den förtidsröstningslokal som ligger närmast hemifrån och räknar med att kunna titta förbi där och kolla läget på vägen till jobbet. Jag överväger att boka upp mig för ytterligare en eller två lokaler i närområdet, om ingen annan tar sig an dem under helgen. Från förra året minns jag att det var bra med flexibla arbetstider för att hinna förbi medan lokalerna var öppna, så dubbelkolla gärna öppettiderna innan du bokar.

Nästa grej, som ligger något längre fram i tiden, är det här med de vanliga vallokalerna på självaste valdagen. Vallokalsvärdrollen rekommenderas varmt! Att stå utanför en vallokal och erbjuda ankommande en piratvalsedel är roligt, särskilt om det handlar om ditt eget valdistrikt då du förmodligen träffar på vänner och bekanta från grannskapet. Själv träffade jag förra året, utanför Södra Latin, både grannar och arbetskamrater samt kända ansikten i form av bl.a två miljöpartistiska och väldigt trevliga språkrör.

Att agera vallokalsvärd innebär detta:

Värden finns på plats i vallokalen och ser till att våra valsedlar inte försvinner eller flyttas om så att de blir svårare att hitta och bevakar så att de inte tar slut. I en del vallokaler är det tradition att partirepresentanterna delar ut valsedlar utanför lokalen.

Tveka inte att boka in dig på någon timme eller två, gärna vid en stor lokal. Södra Latin är ett bra exempel på vallokaler som inrymmer många valdistrikt och därmed också får många besökare. Rekommenderas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: