Man lever så länge man lär

Söndagen efter midsommarafton återvände vi till Skansen för mer fotografering, köpte varsitt årskort och bemödade oss om att vandra delvis andra vägar än på midsommarafton. Konstaterade att glassen vid Solliden var normalstor i stället för ”tre kulor för priset av en” som vid Bredablick, där en tvåkulors-glass fungerade alldeles utmärkt som lunch.

Nedan följer ett litet urval bilder föreställande fiskmås, gräsand, skrattmås, get, krontrana och lemur.

IMG_3137

IMG_3194

IMG_3244

IMG_3352

IMG_3442

IMG_3452

Fler bilder finns på Flickr om någon är nyfiken.

Jag tänker fortsättningsvis ladda upp fler bilder till Flickr än jag presenterar här. Och då menar jag bilder för alla att se – att använda Flickr för ren lagring är inget jag ännu börjat fundera på. För att kunna ladda upp de bilder jag valt ut från den här turen blev jag tvungen att betala för pro-konto vilket jag gjorde utan att tveka – kors i taket! Men det är väl inte konstigare än att Flickr har en bra och rimligt prissatt tjänst som jag anser mig behöva. Det är inte svårare än så att få en pirat (helt vanlig människa!) att betala för saker på nätet: erbjud åtråvärda produkter till ett rimligt pris.

Kommentarer till: "Annandag midsommar på Skansen" (6)

 1. Hej Mia! Villa bara vinka lite och säga att jag är här och hälsar på ibland =) Vi har träffats hemma hos Hanna och Janne tidigare. Jag har precis själv tagit upp det där med fotografering igen och läser och blir inspirerad! *vink* /Jennie

 2. @Jennie: Hej, välkommen ut ur dunklet och tack, vad roligt att höra att du blir inspirerad! Det ska jag försöka komma ihåg de dagar då det känns meninglöst! :)

 3. Inspiration var ordet! Varje gång du lägger upp en ny post med nya bilder som du tagit känner jag att jag också vill ut och försöka.

  Har precis själv börjat lära mig att använda mitt polarizing filter (vilken revolution!) och leker lite med HDR-bilder =)

  /Jennie

 4. @Jennie: Oh, du låter ju mycket mer avancerad än jag! :) Jag har nog så mycket sjå med grundläggande inställningar som t.ex bländare. HDR är nog coolt – fast det behövs väl mer avancerad programvara än iPhoto, misstänker jag.

 5. HDR är kul och utmanande, en helt ny värld *sjunger* Använder Photomatrix för att sätta ihop de olika exponeringarna.

  Men helst av allt vill jag ju ta sjukt bra bilder som är precis så bra som de är direkt i kameran liksom ;) Jag får öva! Är specialist på att få med skumma saker i bakgrunden t.ex., skulle gärna slippa ha konstiga avklippta fötter eller folks nakenbad i bakgrunden t.ex. (läs midsommar!). Gillar att beskära direkt i kameran, men photoshop och IPhoto är ju så smidigt!

  Appropå efterredigering, så kan jag rekommendera Lightroom, om du inte redan testa. Förutom enkla redigeringsknep som kan lyfta de mest tråkiga bilder så har programmet ett smidigt biblioteks-system för dina bilder där du kan skriva in sökord etc som hör till bilden.

 6. @Jennie: Nej, Lightroom har jag hört en massa bra saker om, men ännu inte provat. För varje nytt positivt omdöme kommer jag ett steg närmare, dock. :)

  Och ja, självklart vill man helst inte behöva göra någon efterbearbetning alls. I mitt fall inte minst för att jag inte kan sådant heller.

  Vad gäller övning så kunde det kanske vara idé att öva tillsammans någon gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: