Man lever så länge man lär

Nu har det snart gått en månad sedan jag köpte nya glasögon och jag använder fortfarande mina gamla och går därmed omkring och är ständigt trött i ögonen.

Efter undersökning och betalning och beställning hände ingenting och sedan hände ingenting och därefter ringde jag själv till optikern och undrade hur det kom sig att jag väntat över två veckor när de utlovat leverans efter cirka tio dagar. Då visade det sig att mina glasögon sedan okänd tidpunkt låg och väntade hos dem, men i fel låda så ingen hade upptäckt att de levererats. Fine, bara att trava iväg och hämta dem vilket jag gjorde på fredagen, då jag jobbade hemifrån.

Det kändes lite konstigt att gå hem med de nya glasögonen på näsan, men ganska okej ändå… tills jag kom hem och försökte jobba. Bildskärmen såg ut att vara tre centimeter högre på den högra sidan och texten gick bara att läsa om jag flyttade glasögonen minst en halv centimeter åt höger.

Någonting var definitivt fel så nästa dag, lördagen, återvände jag till optikern, fick fullt gehör och förståelse för mina iakttagelser och en grundlig felsökning genomfördes. Jag fick det aldrig uttryckligen bekräftat, men eftersom styrkorna tydligen var rätt verkar det som om det var pupillavståndet som var felaktigt. Jag har ingen minne av att det ens mättes första gången.

Nya glas beställdes och jag fick vända åter hem med oförrättat ärende.

Det var alltså del två i följetongen och nu kommer vi till del tre.

Igår, efter ganska precis tio dagar, fick jag SMS om att de nya förbättrade glasögonen var redo för avhämtning, så idag jobbade jag hemifrån och tog åter en promenad till glasögonbutiken. Vädret var soligt och svalt och jag tror nästan det var första gången i år jag gick hemifrån utan jacka.

Bågarna behövde justeras både en och två gånger för att sitta bra och vips bar det sig inte bättre än att ena skalmen hade gått sönder och det måste då förstås beställas en ny. Nähä?

Hur lång väntan det blir denna gång fick jag inte klart för mig, men jag börjar nästan tro att det inte är meningen att jag ska få några nya glasögon. Alls. Jag vågar inte hoppas.

Det slog mig nu att det givetvis måste vara glasögonens fel att jag tar så kassa bilder. Ha!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: