Man lever så länge man lär

På jakt efter ljus

Dagen bjöd på klarblå himmel och strålande sol, för i princip första gången denna månad. Jag fick av en kollega tidigare i veckan höra att vi visst bara fått fyra timmars sol denna månad. Inte per dag, alltså, utan totalt.

Undra på att man blir trött och nedstämd!

Det här med solen började under morgonen och förmiddagen på Twitter, där folk skrev om solen och bildtwittrade från sina promenader. Det gick liksom inte att undgå solen genom att stirra in i bildskärmen. Det blev svårt också för att solen lyste rakt i ögonen och givetvis kunde jag inte låta bli att bildtwittra.

Det huvudsakliga målet med promenaden var att bada i solljus, så det var mot solen vi styrde våra steg. Kameran var med och fick dokumentera jakten på ljus, som tog oss längs Årstavikens strand.

Det var ingen direkt energisk promenad och vi tillryggalade ingen lång sträcka på de timmar vi var ute, men enligt stegräknaren blev det ändå närmare 9000 steg. Och sisådär en 160 bilder, varav ett tjugotal var solbelysta självporträtt – det går förvånansvärt bra att fotografera sig själv med min Canon IXUS 80 IS. Sämre med min HTC Hero. Om man inte använder bildskärmen som en spegel, vill säga – då blir det i stället lustigt. Tänk om IXUS:en hade gått mot Twitpic…

Och så några bilder, för alltid intresserar det någon.

Årstabroar:

Årstabroar

Vårkänsla:

Vårkänsla

Färgsinne:

Färgklickar

På vägen hem köpte jag en stavmixer. Den gör goda smoothies.

I övrigt ska jag byta ut temat på den här bloggen, har tröttnat på Albeo och vet att det kommit nya roligare teman att välja bland på WordPress.com.

Så där rent allmänt: jag behöver förändring.

Det är novemberkänslan som slagit till. Vad som helst för att liva upp.

När jag lyckas uppbåda både minne och energi ska jag ringa runt och boka lite tider. Se till att få en rejäl massage, till att börja med. Klippa av minst ett par decimeter hår – och ge resterna ny och fräsch färg. Skaffa nya glasögon. Det känns som om mina ögon skulle kunna bli gladare av det, om inte annat.

På jobbfronten har jag i dagarna kvitterat ut ett passerkort som gäller till sista april – så jag behöver inte söka nya uppdrag än på ett tag, vilket känns skönt. Nästa vecka är det planerad release, om inget oförutsett inträffar. Spännande!

Nu är jag så trött att ögonen går i kors. Fick nog för mycket frisk luft idag.

Annonser

Kommentarer till: "På jakt efter ljus" (5)

  1. Om inget oväntat inträffar. Du jobbar som programmerare, det oväntade är det väntade…

  2. @berinder: Helt sant. Och det finns folk som jobbar i helgen, med att laga just de där oväntade läckorna som uppstod ur intet – bara så där, precis när releasedatumet knackade på dörren. Fullkomligt logiskt. Det där sista smarta ställer alltid till det…

  3. Och själv svävar jag fortfarande i okunnighet om vem kärestan är. Och vill veta. Ju. :)

    Rekommenderar förresten Smarteyes, om man vill ha glajjor och hellre vill lägga pengar på annat, eller inte är gjord av pengar.

  4. @pärlbesatt: Fast vem han är kan väl inte vara så viktigt. För någon annan än mig, menar jag. :) Mailar dig.

  5. […] halvår, minst, har jag pratat om att skaffa nya glasögon. Snabb som blixten. Är jag […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: