Man lever så länge man lär

Hoyan har blommat

Okej, jag skulle ju rapportera om blommandet också. Sent omsider, men dock.

Cirka en och en halv vecka efter förra inlägget stod plantan i full blom. Då märktes det också att blommorna doftar starkt. Jag blev snuvig och tung i huvudet när jag satt på datorplatsen, i köket (i vars fönster plantan står). Det fick bli att ta med sig datorn in i biblioteket under några veckor.

Och faktum är att man sitter förbaskat bra här, i läsfåtöljen, med någon eller några av sina bärbara datorer (periodvis har jag alla tre – min Mac och de två jobbdatorerna) och med externa högtalare inkopplade. Om jag är hemma och det är soligt ute sitter jag nästan alltid här, för att det är så ljust och fint och bekvämt i min läsfåtölj. Jag är vansinnigt nöjd med det soliga hörnet såväl som både val, införskaffande och placering av fåtöljen just där. De senaste tre dagarna har jag också suttit där och jobbat eftersom jag är och varit förkyld. Det har funkat riktigt bra och jag känner att jag nästan vill bosätta mig i fåtöljen. Kanske borde jag helt enkelt flytta in i biblioteket?

Men blommande hoya var det. Here goes:

Hoyablom

Hoyablom

That’s all, folks!

Annonser

Kommentarer till: "Hoyan har blommat" (7)

  1. Oh nya sofior!! :) Jag blir alltid lika lycklig av dem, vare sig de är i mitt fönster eller i ditt, uppenbarligen.

  2. Jäklarns! Så vackra (och så välfotograferade också). Tumme upp, liksom. :)

  3. @pärlbesatt: Kul att du blir glad! :) Det kan ju göra det mödan värt att blogga om kommande tillfällen. Det här var ju andra gången den blommade och jag hoppas det blir fler. Jag blir liksom lite stolt varje gång det händer, precis som om det var min förtjänst. :)

  4. @Hanna: Tack! Ja, de är jäkligt coola – blommorna sitter ju liksom i en kvast, som framifrån sett är alldeles rund. Den här gången lade jag märke till och blev fascinerad av vätskedropparna – det formligen dröp om blommorna och det syns på bilderna om man tittar noga.

  5. pärlbesatt sa:

    Ja, jag blir jätteglad faktiskt. Jag älskar älskar älskar mina sofior. Ska nog ge Mårran en present, sent omsider. Det var hennes stickling min hoya vuxit upp ifrån. Och hennes blomma kom från mormor och var supergammal, om jag minns rätt.

  6. De är fantastiskt vackra.

  7. Vilken fantastiskt fin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: