Man lever så länge man lär

Rum att andas

Ikväll är jag ensam hemma. Funderade lite på hur det kändes när jag steg in genom dörren. Ingen hemma. Ingen som kommer hem senare ikväll heller. Det har blivit väldigt ovant och kanske känns det lite tomt, men okej.

Det första jag gjorde (sorry, Snowflake!) när jag kom hem var att plocka fram en cigarrett, grabba tag i tändaren och gå ut på balkongen och göra så som man plägar göra med dylik rekvisita.

Att röka så här i vardagen är också ovant.

Det är sådant jag tagit mig för att göra när jag träffar Emma. Lite fånigt är och känns det, men det har gått så långt att jag nästan blir röksugen av att höra hennes namn nämnas. Och förra helgen, när vi skulle träffas, tyckte jag det var smart att köpa egna cigg i stället för att snylta på henne. Som dessutom röker alldeles för starka cigarretter för mig. Och ja, det kändes vanskligt.

Jag köpte ett paket lightcigarretter. De är också för starka för mig och jag blir yr och illamående om jag drar för djupa halsbloss. Fimpade efter halva.

Det är bara att konstatera att jag inte är någon rökare, även om det känns som om jag förmodligen skulle kunna bli det igen. Om jag ansträngde mig.

En gång rökare, alltid möjligheten kvar.

Det är aldrig för sent att börja om, så jag skjuter det framför mig.

Nåja, jag tänker inte gå tillbaka till att bli nikotinslav och det av många olika skäl. Främst för att jag inte mår bra av att röka, men också t.ex för att det stör omgivningen. Jag trivs med att kunna glida omkring i tillvaron tämligen obemärkt. Och det kan man inte som rökare. Man stör, ovillkorligen.

Tänkte en del på jobbet också på vägen hem. Inte så konstigt med tanke på att jag var just det – på väg hem från jobbet. Tre timmar senare än tänkt.

Undrar hur de andra i projektteamet ser på mig? Själv är jag ofta frustrerad för att jag inte tycker att jag får tillräckligt mycket gjort. Diskutabelt.

Idag, inte minst, har jag rullat ut mattan så att det faktiskt börjar likna ett hem. Och nej, det jag gör har inget med heminredning att göra – behövde bara en metafor som kändes rätt. I stället för lösa bräder finns där nu väggar och tak och jag har till och med tapetserat lite. Och målat lister.

Jag är lite bekymrad över att jag och den enda andra kodande kollegan på plats idag inte lyckades mötas i diskussionen. Det kändes inte alls bra.

Annars är det väl mer bara det där att ens egen uppfattning är så fruktansvärt subjektiv. Hur ska jag kunna veta om … fel, hur ska jag kunna bedöma hur mycket min bild skiljer sig från omgivningens. Och säkert finns det lika många bilder av mig som det finns människor som har med mig att göra. Och inte.

Nåja, det här ska inte bli något mastodontinlägg. Det är bara roligt att tänka genom fingrarna för ovanlighetens skull. Det var sådant jag gjorde förr, men numera liksom aldrig hinner. Eller tar mig tid till.

Min telefon fick förresten heta Tweet tweet, bitch!. Tack, drf – var är du?

Nej, röka resten av ciggen och gå till sängs med datorn – tror jag på.

Annonser

Kommentarer till: "Rum att andas" (6)

 1. Tur jag inte läste detta igår. :-)

  Jag tror jag ska fara och köpa socker och margarin och lite annat sånt där och sen sätta igång med att baka och/eller koka sylt. Två sysselsättningar som luktar gott och gör mig icke-röksugen.

  Och det där med personer… jag vet att jag inte kommer att kunna träffa en god vän på flera veckor. Hon är för associerad med att röka.

 2. @snowflake: Och håller dig sysselsatt också. Vad för sylt i så fall? Jag menar, man behöver väl ha något att koka den på.

  En god vän, som i ingen god vän alls eller just den specifika vännen?

  *känner sig Twitter-skadad*

 3. En specifik rökande vän. Det ser så gott ut när hon röker, så hemtamt och vänligt och härligt.

 4. Jag är inte den som är men röka? Jag är chockad! :) Vem har dåligt inflytande på dig!? ;)

 5. @grekbimbon: Well, det var väl din sambo som stod för det dåliga inflytandet såvitt jag kan minnas. :) En viss schlagerfest…

 6. Oh. vilken vacker blomma! Fina bilder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: