Man lever så länge man lär

Idag börjar Lulekalaset och eftersom jag befinner mig bara någon mil utanför stan och har bil är det en klar möjlighet att bevista denna … stadsfestival som väl torde likna Stockholms numera utdöda vattenfestival. Frågan är bara om vi orkar… som väl alla vet är det ansträngande att ha semester. Jag är extra trött idag. Kanske för att vi var inne och gjorde stan igår eller så är det paltkoman som följde av paltlunchen eller kanske rentav hederlig koffeinbrist i blodet.

På lördag spelar Raubtier på BD Pop-scenen, på Valandparkeringen. Och jadå, jag vet att detta shoppingcenter senare döpts om till Wasa City och numera heter Strand, men för mig kommer det alltid att heta Valand City. Somligt kan man inte ändra på. Det gladde mig att bror, som bor kvar, också säger Valand.

Just nu lutar det åt en tur in till stan i kväll. Boyfriend får antagligen köra bilen hem sedan eftersom han inte är lika intresserad som jag av att dricka öl.

Och så vore det skoj att se och höra Raubtier, vars platta jag ju köpt ganska nyligen, på lördag. Dessutom kunde jag inte låta bli att, för sakens skull, köpa deras singel (Achtung Panzer) som utbjöds vid kassan på Wayne’s Coffee igår. Det känns klart frestande att åka in och lyssna, men vi får se. Det kräver ju lite ansträngning också. Och kostar.

Semesterkoman är rätt mäktig och jag njuter av att kunna sitta ute i den friska luften på tunet med en bok. Just nu ”A Spot of Bother” (Mark Haddon). Upptäckte att jag redan läst de två mer lättviktiga böckerna jag tagit med.

Det såldes faktiskt kaffeost på Kvantum, men en sådan där rejäl bit för 85 kr kändes för mycket – vi har inte nog med tid kvar här uppe för att hinna äta ens hälften. Men åkerbär i mindre mängd finns att plocka i grannskapet. Fler jaktutflykter lär det bli. Blåbär verkar det också finnas i skogen så det kanske kan bli en liten paj eller så.

I det stora hela är det lugnt och skönt och vädret sympatiskt. Lagom sol, med enstaka förbipasserande moln. Det funkar att vistas utomhus i stort sett jämt.

Annonser

Kommentarer till: "Raubtier kontra semesterkoma" (5)

  1. Semesterkoma är fint. :)

  2. Låter så skönt alltihop. Koma, finväder, paj, musik… Åkerbären är jag fortfarande nyfikon på. Men jag är ju inte död än, så tid återstår förhoppningsvis. :)

  3. Så ni kom dit lagom till åkerbärstiden, alltså – kul, och lyckat, hoppas jag! :)

  4. Åkerbär har jag bara smakat en gång, och då i alkoholform, som åkerbärslikör. Smakar som gudanektar, värd att skriva sånger om…

    Vad säger du om detta förresten?
    http://snowflakesinrain.wordpress.com/2009/07/30/fyra-flator-som-ska-vara-med/#comment-2704

  5. Björnbär hittade jag idag. Riktigt gott när man inte smakat på de på länge :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: