Man lever så länge man lär

Ja, det stämmer. I förra veckan hade den ett älghuvud med horn:

Camoose close-up

och nu bär den ett… älghuvud utan horn:

Camoose with a naked head

Det var min kvinnliga kollega som först lade märke till det, på vägen tillbaka från lunchen. Hon pekade och sade häpet att kamälgen hade fått nytt huvud. Ett kaninhuvud. Jag ifrågasatte hennes observation tills hon satte fingret på det faktum som borde ha varit uppenbart – att kamälgen nu saknade horn. Huvudet såg visserligen kaninlikt ut framifrån och på lite avstånd, men ändå likadant som veckan innan. Bortsett från att det saknades något då, alltså.

Först såg jag hornbristen som en bekräftelse på mina ord från förra veckan och trodde att konstnärinnan hade insett att skulpturen representerade henne dåligt med hornen på och därför avlägsnat dem. Tantälgar har ju inte horn och eftersom hon är kvinna borde ju alter egot, kamälgen, inte heller ha några.

Men när vi framåt kvällskvisten närmade oss rondellen lade jag och besökande snowflake märke till att nästan varje litet träd längs vägen till kamälgen var tvärt avbrutet, så vi drog slutsatsen att det är några troligen berusade puckon som helt enkelt vandaliserat både träden och kamälgen.

Jag blir besviken och smått nedstämd av sådan meningslös vandalism. Det är för mig helt omöjligt att begripa varför man gör något så dumt, destruktivt. Jag är en fredlig människa som månar om både stort och smått. Något slags pacifist-buddhist i själ och hjärta, tror jag.

Nåväl. Följ den spännande fortsättningen här. Jag hoppas att det blir en.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: