Man lever så länge man lär

Det tar något längre tid att separera från Telia än jag tänkt mig, men det handlar om lösa trådändar snarare än motsträvigt krångel. Såvitt jag kan bedöma sköter sig företaget mycket bra i mitt måhända inte helt välkomna ärende.

Inte minst gladde det mig att Telias kundservice hittade inlägget om separationen, vilket renderade en både trevlig och informativ kommentar. Visste ni att man kan reservera sitt telefonnummer? Det innebär antagligen att man därmed kan återfå numret den dag man eventuellt vill återuppta sitt fasta telefonerande.

Jag tycker det är roligt och hoppingivande att många företag numera verkar hålla koll på vad som skrivs om dem i bloggvärlden. Det händer ganska ofta att det kommer en (till synes) officiell kommentar på vanliga personbloggar som skriver om företag. Jag gissar att man helt enkelt via knuff.se och/eller liknande tjänster håller koll på när och var företagsnamnet nämns och/eller taggas.

Hm. Jag har fasen inte ens koll på var mina etiketter används/publiceras, men på Knuff vet jag i alla fall att jag att de hamnar. Tack vare RSS/Ping.

Nåväl.

Sedan gårdagens uppsägningar har vi i godan ro utbytt meddelanden, jag och diverse personal inom Telias Kundservice. Varför kallar man det inte kundtjänst, förresten? Kundservice låter i mina öron som en misstänkt anglicism.

Det stör mig att jag tvingas läsa och skriva mina meddelanden på Telias webbplats i stället för i mail. Antar att det har att göra med system för hantering av ärenden och dokumentation och spårbarhet och sådant, men det är irriterande att inte enkelt kunna spara en kopia på det man skickar och tar emot.

Nu gör jag i stället skärmdumpar, men det känns som onödigt jobb och dessutom hamnar filerna på den här datorns hårddisk och blir sålunda otillgängliga när jag sitter vid den andra. Jag skulle mycket hellre ha informationen i mailboxen.

Faktum är att en angiven mailadress till kundtjänst är en viktig faktor för min bedömning av ett företags tjänsteutbud via nätet. Att någon sedan också besvarar mottagna mail på ett bra sätt är ett självklart krav. Finns den tjänsten behövs faktiskt inte mycket mer. Alltså, när vi talar om att ge service till kunder.

Angående det gamla ”internet abonnemanget” frågades det om jag ville ha tillhörande ”e-post adress” överflyttad till ett annat abonnemang. Jag måste erkänna att det störde flytet en aning att man inte nämnde vilken mailadress det handlade om, men efter visst tankearbete kunde jag räkna ut vilken det var och föreslog en vidaresändning om sådant var möjligt. Det var det inte, och sålunda var vi rätt överens om att mailadressen skulle tas bort.

Och därmed anser jag det ärendet framgångsrikt avslutat.

Två meddelanden från två olika personer blev det. 100% variation.

Lite mer händer kring det fasta telefonabonnemanget, som för övrigt stängdes av strax före halv två idag – mindre än 24 timmar efter att jag skickat in min begäran om uppsägning. Jag hann ringa lilla mamma igår kväll och informera om det hela. Hon sade varken bu eller bä, men det beror nog på att hon hade huvudet fullt av kommande händelser i sitt eget liv. Fast det lät som om hon började begrunda ett liv utan fast telefoni. Att prata om saker har sådana effekter, har jag märkt.

En bra anledning att blogga, om inte annat – att ge folk något att tänka på.

Men åter till Telia.

Angående det fasta abonnemanget befinner jag mig ännu i meddelandeutbyte med kundtjänst och avvaktar med information tills vi kommit till ett avslut. Det är nära nu, om inte annat så för att jag börjar tröttna – det tar tid att kommunicera på det här viset. Än hänger jag dock i, av princip och tjurskallighet. Kanske kryddat med en gnutta jävelskap. Ibland tycker jag mig nästan känna hornen växa, men främst har jag rättfärdiga motiv. Jag vill verkligen veta.

Kommentarer till: "Stillsam stegvis separation" (3)

 1. Liza Öfverström sa:

  Hej igen Mia!

  Vad jag kan utläsa så har ditt ärende inte löst sig ännu, men som jag sa tidigare så hjälper jag dig gärna med detta. Jag hoppas du inte känner att jag tjatar men det känns så trist att du verkar ha problem med att få ditt ärende löst.

  Det är bara att höra av dig om det är så att du vill ha min hjälp.

  Jag skickar adressen igen.

  sociala-medier@teliasonera.com

  Med vänlig hälsning

  Liza Öfverström
  Telia Kundservice

 2. @Liza: Stort tack för din omtanke!

  Det finns dock ingen anledning till oro – allt funkar enligt min mening precis som det ska och jag beklagar om texten ovan ger ett annat intryck. Den utestående frågan var inget värre än just det – en fråga. Alltså inget problem och jag har dessutom idag fått svar, så vad mig anbelangar är båda ärenden nu avslutade till min belåtelse. Ja, förutom att det tar ett par veckor att avsluta det ekonomiska, men det ser jag inte heller som något problem eller anledning till oro.

  Jag är helt nöjd med hanteringen av mina ärenden såväl som bemötandet från samtliga inblandade, så man kan inte med fog kalla mig för en missnöjd kund (eller exkund, som jag ju är på väg att bli). Om mina blogginlägg ger ett annat intryck är det jag som skriver illa. Eller i alla fall slarvigt.

  Att jag sedan har åsikter och synpunkter på sådant som kunde göras och fungera bättre för just mig är en annan sak. Där gör jag, som jag ser det, främst konstateranden utan någon egentlig värdering. Telia gör saker på sitt sätt, vilket jag accepterar. Det funkar ju faktiskt, även om somligt för mig kunde ha gjorts smidigare.

  • Liza Öfverström sa:

   Hej!
   Du behöver inte be om ursäkt för något alls.
   Vill bara att du skall vara nöjd.
   Skulle det vara något i framtiden så är du välkommen att återkomma till mig.

   Med vänlig hälsning

   Liza Öfverström
   Telia kundservice

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: