Man lever så länge man lär

Särskild stol beställd

Jag blev ju både nyfiken och intresserad när jag läste om den särskilda stol som Johan sökte. Speciellt nyfiken blev jag på Gravity™ balans® och blev riktigt glad när jag insåg att det fanns en återförsäljare rätt nära hemmet.

Stället jag talar om är Bed and Room, på Magnus Ladulåsgatan 27 här på Söder. Jag kan varmt rekommendera ett besök. Det var en upplevelse.

När vi steg in i den tomma butiken (d.v.s den var tom på kunder, men inte på möbler) blev vi varmt välkomnade av en herre som snabbt visade var de olika intressanta stolarna fanns (ja, han hade faktiskt Gravity i butiken, vilket jag inte förväntat mig) och sedan försvann in bakom disken igen. Jätteskönt att få titta och prova i lugn och ro.

Det ställdes väl några frågor kring stolsmodellerna och erhölls information om både ditt och datt och en massa annat. Vi provade och satt och låg och kände efter och kollade tygprover och pratade med personalen lugnt och stilla såväl som länge och väl. Det var liksom helt okej att bara hänga i butiken.

Totalt sett blev vi kvar i butiken någonstans mellan tre och fyra timmar, tills långt efter stängningsdags, och hade vid det laget fått både kaffe och choklad och nötter och träffat frun och hunden och tackat nej till en drink och… ja.

Åter ute i den vanliga verkligheten igen snöade det. Lite.

Det blev definitivt en trevlig spontan söndagsutflykt, för att inte säga -upplevelse, trots att vi aldrig kom till den tilltänkta stan.

Så vad tycktes då? Om stolarna alltså.

Ja, Gravity som jag spanat in var i och för sig skön att ligga i. Man sitter och ligger med stolen i fyra olika lägen – medarna är liksom segmenterade, d.v.s har trubbiga hörn så att den stannar i läge. Man kan somna i den. Skön.

Gravity™ balans®

Den är definitivt ingen arbetsstol och heller inte så flexibel för passageraren som jag önskar, men det är nog främst prislappen som avskräcker. Det känns inte helt rätt att betala ett tjugotal tusenlappar för den. Inte för mitt hem. Jag kan tänka mig den i exv väntrum – med risk för att jag därmed anses häda.

Stolen som blev beställd heter Variable™ balans®, designad av Peter Opsvik, och ser ut så här (fast tyget blev vad vi insatta kallar petrol – djupt blågrön):

Variable balans, design Peter Opsvik

Leveransbesked väntas idag. Det blir spännande att få använda den sedan.

Annonser

Kommentarer till: "Särskild stol beställd" (8)

 1. Har den där stolen (Variable) på jobbet. rätt skön att sitta på faktiskt, brukar alltid börja använda den som gungstol dock :)

 2. @roevbert: Jag önskar att jag också kunde få en sådan på jobbet, men då skulle jag nog bli tvungen att betala den själv, är jag rädd. Min arbetsgivare tror inte riktigt på fasta arbetsplatser och individualitet… eller i alla fall inte i den fysiska miljön.

  Det där med rörligheten var en av de saker som gjorde att jag fastnade för just den modellen – att den blir lite smått gungbar. Man kan hålla sig i rörelse. Och så gillade jag att man kan sitta långt fram och långt bak och… på lite olika sätt. Man kan t.o.m använda den som en vanlig pall, om man skulle vilja det. Nej, det ska bli kul att få prova på riktigt.

 3. En sådan stol som du har beställt, har jag haft en på jobbet och har en hemma, av… om jag hade hängt med lite i svängarna, så kunde du ju ha fått den jag hade på jobbet för den övergav jag när jag bytte jobb! Nåja, det är ju roligt för dig att få en ny, snygg, som är precis så som du vill ha den…

  Och välkommen hem förresten, har följt din reserapportering lite flyktigt… det verkar som om du hade en bra tur! :)

 4. @Leva: Det fanns nog inte mycket chans för någon att hänga med i de svängarna för det gick ganska snabbt, alltihopa. Spontan shopping – den bästa, eller i alla fall roligaste, sorten. :) Varför övergav du stolen när du bytte, förresten – jag trodde det ändå var inom samma arbetsplats? Eller har du helt enkelt tröttnat på den sortens stol? Gör man det efter ett tag?

  Tack för återvälkomnandet! Och jo, det var bra – både att befinna sig där borta och att vara borta hemifrån och få ett litet annat perspektiv på livet mer i allmänhet. Ja, kanske lite i synnerhet också, förresten.

 5. Jag har en original Balance stol i källaren som jag gärna säljer till ett bra pris! Den gjorde nytta på 90-talet när min man hade ryggproblem.

 6. Jag övergav stolen för att jag har ett ståbord, med stå-stol till, numera…

  Att få lite perspektiv på livet är aldrig fel… hoppas livet är gott mot dig. Hör av dig om du känner för det…

 7. @Leva: Ståbordet förstår jag, men ståstol? Vad blir det för kreatur? :)

 8. […] 18 mars, 2009 in trivia Kära hjälpsamma bloggläsare! Det här inlägget är nu väldigt gammalt och sökandet efter stolen sedan länge avslutat – det är roligt att ni vill hjälpa, men det föreligger alltså inte längre något behov. Tack! (här skrev jag om när vi köpte vår stol) […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: