Man lever så länge man lär

Bangalore 04:57

Klockan 04:57 landade vi på Bangalores flygplats. Lokal tid, alltså. Temperatur: +22C. Och kolsvart, om än med en strimma hopp vid horisonten.

I Sverige var klockan då 00:27 eftersom det är fyra och en halv timmes tidskillnad mellan här och hemma. Bangalore ligger före, alltså. Fast mitt armbandsur stod på 23:27 eftersom jag ställde om det medan vi väntade på Heathrow för inte missa flyget därifrån till Bangalore. Vad klockan i kroppen är har jag ingen aning om eftersom vi sov några timmar på planet och sedan serverades engelsk frukost när vi vaknade. Väcktes, menar jag – man tände ljuset i kabinen. Vilket väl torde ha varit vid elvatiden på kvällen enligt svensk tideräkning. Förvirrande, indeed.

Vi möttes av hotellpersonal, som ledde oss ut i den varmfuktiga, aromatiska luften. Där plockades vi upp i hotellets taxiliknande bil och transporterades smidigt till vårt hotell som ligger på motsatta sidan av Bangalore. Färden tog cirka 40 minuter, men hade vi kommit ett par timmar senare hade det enligt chauffören kanske tagit tre timmar. Vanligen tar det en och en halv. Så det har sina uppenbara fördelar att anlända på natten eller extremtidigt på morgonen.

Närmast på schemat står några få timmars sömn och sedan en eftermiddag på det indiska kontoret. Det ska bli roligt att återse kollegorna, varav de flesta har tillbringat ett par veckor eller längre tid i Stockholm under de senaste två åren.

Och ja, hotellet bjuder på trådlös nätuppkoppling. Det var väl tur att jag, som av en slump, äntligen fick igång jobbdatorn på trådlöst för ett par veckor sedan!

Klockan är nu kvart över sju på morgonen. Hög tid att sova!

Kommentarer till: "Bangalore 04:57" (25)

 1. Plus tjugotvå klår de minus tre vi har här uppe i den kalla gråa norden.

  Må du sova gott denna svala morgon. <:

 2. Gott att höra att resan gick bra. Verkar hotellet schysst annars?

 3. blackwater1970 sa:

  Spännande :O
  Glöm inte min förfrågan efter Heliga Kor!!

 4. Nämen gud är du i Indien redan??? Jag har helt missat upptakten till det här, du får berätta sen.. Ha en underbar resa nu!! Döavis!!

 5. @Daniel: Absolut! Mjuka lakan och god kyckling (from the tandoor) med ris och en lite ilsken grön (men god!) röra till, är väl ungefär vad jag märkt så här långt. Ja, och så att det finns kaffe latte i fikamaskinen. :)

 6. @Blackwater: Jag har sett ett dussintal kor redan, men bara inifrån bil och har då inte hunnit få upp kameran. Men det kommer säkert! :)

 7. @vajl: Finns inte så mycket till upptakt att berätta om. Tjänsteresa. Jag har stretat emot i snart fem år, så nu var det väl dags. :) Det känns okej.

 8. @Sargoth: Nu är det betydligt mer… runt 30, antar jag. Ute, alltså. Här på kontoret är det dock svalt och skönt. :) (och hotellrummet har AC)

 9. snowflake99 sa:

  Åh vad spännande! Hoppas du hinner blogga lite.

 10. Kul att du kom fram! Är du månne den första svenska bloggare som skriver inlägg från Indien? :)

  Vad gäller klimatet så byter jag gärna med dig…

 11. Lite värme vore verkligen inte fel! Fast här är det äntligen plusgrader och sol, så jag ska nog inte klaga. Hoppas att du hinner med mer än jobb under resan!

 12. @snowflake: Som det känns just nu blir det svårt.

 13. @TT: Nej, det lär jag knappast vara. Inte ens första piratpartist, om jag får gissa. Men man kan aldrig så noga veta. :)

  Jag tror att jag behåller det här klimatet ett par dagar till, faktiskt. Just nu sitter jag och småfryser – hotellrummet är ju luftkonditionerat…

 14. @Kb: Tack, jag ska försöka hinna blogga lite också – för det var väl det du menade? :D

 15. Det är iofs väldigt trevligt att du bloggar, men jag tänkte nog mer på att vara ledig och se lite mer av omgivningarna (så du har ännu mer att blogga om :-) ).

 16. Ironi är för svårt för mig, som synes ;-)

 17. @Kb: Du, jag tillhör ju inte heller den ironiska generationen. Men jag har dock de senaste åren tillbringat en massa tid i sällskap av individer därur – värt att prova för man lär sig faktiskt en del. :)

 18. Jag tillbringar en massa tid med mina syskonbarn som ännu inte börjat skolan – det är kanske det som börjar märkas :-)

 19. STRETAT EMOT att åka till Indien?!?!?!

  Obegripligt, på min ära.

 20. @Kb: Du blir som du umgås? Ja, du kanske skulle aktivera dig i den där njurföreningen, eller vad det var, för att balansera upp det hela med lite äldre människor. Men nä… jag ordinerar fler brittiska böcker, tv-serier.

 21. @vajl: Ja, tjänsteresor är krävande och jag är väldigt bekväm av mig. Nåja, du behöver inte förstå och jag är ju hur som helst här nu. :)

 22. Du har inte sett till något Piratparti i Bangalore? ;) *aktivistisk frösådd*

 23. @TT: Nej, det har jag inte gjort. Man kan ju tycka att det borde finnas utrymme för ett piratparti, om inte annat så med tanke på den utbredda övervakningen. Men jag vet inte hur man ser på saken – kanske är kampen mot terrorismen verkligare här än hemma.

 24. ”Den utbredda övervakningen”? Utveckla gärna det där om du avser saker du själv noterat under din vistelse.

  ”kanske är kampen mot terrorismen verkligare här än hemma.”

  Man kan givetvis ifrågasätta om och hur kampen egentligen förs. Det som dagens terrorism med få undantag har som grogrund är fattiga och ekonomiskt ojämlika samhällen. I dessa är det inte helt svårt att få människor att se logik i att spränga sig själv i luften. Indien är ett exempel på ett sådant samhälle. Man har ju dessutom kastsystemet som i teorin är avskaffat men i praktiken lever kvar på många håll och kanter.

 25. […] här, Blackwater, kommer din efterlängtade bild (klickbar) på heliga […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: