Man lever så länge man lär

… än vad då? Äsch.

Jag har hämtat mitt viserade pass nu i alla fall och så här ser det ut:

Visum, Republic of India

(ja, mina naglar är nu mörkt, mörkt lila)

Och hotellrum ska vara bokat och med posten kom fakturan för flygbiljetterna, så jag antar att det mesta formella är avklarat. Nu handlar det främst om att tänka ut vad jag behöver ha med mig och kanske så smått börja packa också.

En kollega frågade (via IM – jag jobbar hemifrån) om jag var resfebrig och… det har jag inte tänkt på. Jag har mer ågren över sådant som ska hinna göras innan jag åker, men faktum är att jag drabbades av en släng katastroftänkande här i förmiddags. Visionerade mardrömmar om olika slags hälsoproblem som jag definitivt inte vill råka ut för. Det kanske räknas som resfeber, vad vet jag.

Rent allmänt är det nog främst diverse inmundigande som bekymrar mig – har svårt att tänka mig att jag kan få tag i exakt den sortens mat jag vill och/eller ska äta. Plus att det förstås blir merjobb med att se till att hålla sig med vatten, som jag är nästan lite beroende av. Men sådant är ju ändå ingen större idé att bekymra sig över nu – det löser sig och om inte får man överleva ändå.

I det stora hela kommer jag nog att vara en rätt trist typ tills vi väl sitter i planet och är på väg. Jag går liksom in i ”res-mode” vid en viss tidpunkt innan avresan, vilket innebär att jag blir inåtvänd och aningens butter… antagligen inte helt olikt läget då jag behöver äta. Sedan påverkar förstås andra saker också.

Nu känner jag mig stressad. Bara därför.

Kommentarer till: "Hellre ett visum i passet…" (12)

 1. Ja mer kolhydrater än vanligt blir det nog… Men vatten kommer du inte att behöva bekymra dig för.
  Jag brukar ta med mig ett paket av nåt jag gillar hemifrån (ja, nåt hållbart då) som man kan komplettera med om man inte lyckades med måltiden, eller när man haft en jobbig dag. Tax-free-whisky kan ju också fungera, åtminstone i det senare fallet… Även bra mot okända baciller :-)

 2. @Johanna: Bra idé! Ska nog passera förbi Itrim och handla en kartong chokladbar (i plural, vad de nu kan tänkas heta i den formen) – har tänkt tanken förut, men inte riktigt fullt ut. Whisky tror jag definitivt på, men det utgår jag från finns på hotellet också. :)

 3. Ska du till Indien?? Det har du inte sagt nåt om. Spännande!! Även om du ska jobba, så är det ju ändå superspännande.

  Hur lång är flygresan? Mitt tips: köp stödstrumpor. Det är skönt och de finns i neutral färg (svart) så man slipper känna sig som en kärring.

 4. På hotellet så hade de fria drinkar, vin etc mellan 17 – 19 när jag var där, fast det upptäckte vi först andra veckan, men där kan du få en whisky :)

 5. Ohh, multiple entries till och med. :)

 6. @ivve: Ja, men det som förvånade mig var att det gäller ett år – jag trodde att jag hade beställt för ett halvår, nämligen. Men det är ju bra, i och för sig. Hm, vad händer om jag ska åka på semester till Indien – måste jag skaffa ett turistvisum då? *konfundersam*

 7. @snowflake: Att jag inget sagt har förmodligen att göra med att det inte varit bestämt särskilt länge. Och att jag försökt förtränga det lite också. Jag är inte särdeles förtjust i att resa. I alla fall inte i tjänsten.

  Varför stödstrumpor och var hittar man sådana?

  • Stödstrumpor är bra för att minska risken för blodpropp vid en lång flygresa. Nu är kanske inte du i riskzon för det, jag vill absolut inte skrämma upp dig!!! (jag var ju nyopererad när vi for till Tokyo) men en lång flygresa är en lång flygresa och det gäller att hålla igång systemet. Gå upp och röra sig då och då, se till att blodet strömmar genom kroppen. Och man blir inte så svullen som man kan bli annars om man har stödstrumpor.

   De finns att köpa på apoteken, där kan man få hjälp med att mäta sig också. Och fråga.

 8. @Laiza: Ah, men då gäller det att hinna hem i tid också – har fått för mig att våra kollegor stannar ganska länge på kontoret och jag antar att jag är där ungefär så länge som de är där. Eller så länge jag orkar. Har faktiskt ingen aning om hur det kommer att bli, men jag lägger tipset på minnet. Tackar!

  • Har kollat min blogg från när jag var i B’lore och då hade de coctail hour mellan 19-20 i Business Lounge. Om de fortfarande har det förståss…. isåfall behöver du ju inte jobba jättesent ALLA kvällar :)

   Önskar dig en trevlig resa och vill gärna se lite bilder från din resa.

   • @Laiza: Tack. Vi får väl se hur det går och vad det blir. Det kan hända att fotande och bloggande kommer att ligga för långt ned på listan. Som sagt, jag har ingen aning om hur det blir. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: