Man lever så länge man lär

Busy working bee

Idag blev det inte mycket producerat på jobbet. I stället ägnades det mesta av dagen, efter att jag klarat av morgonens möte per telefon hemifrån, åt att ränna omkring och hämta, fylla i, skriva ut dokument. Och leta fungerande färgskrivare. Jag har nog nu besökt varenda vrå på citykontoret. Kan ni tänka er att det finns delar man behöver använda kortets pinkod för att komma till? I alla fall om man tar närmaste vägen från där jag normalt sitter och jobbar, bredvid GP.

Men när jag väl fått ordning på alla papper tog alltihopa inte mer än drygt 40 minuter. Från citykontoret gick jag 15:40 och 16:20 hade jag lämnat in ansökan om visum tillsammans med brev från både avsändande och mottagande företag och ett alldeles nytaget foto, samt blivit stungen på vaccinationscentralen. Det måste jag säga var bra jobbat på alla håll och kanter! Sådan effektivitet gillar jag.

Pirat-pin Enda haken var bara att jag då plötsligt hade mer än en halvtimmes glapp till mötet med väninnan, som hade med sig min kvarglömda Piraterna-bok (har hunnit läsa lite i den sedan jag kom hem och… vilket driv det är i den – kul!). Jag frågade på, mest på skoj, om hon ville ha den Pirat-pin hon beundrade på mitt rockslag och det ville hon så det fick hon. Roligt att ännu en person vill göra Piratpartiet synligare! Ännu roligare vore det om hon också ville bli medlem. Det kanske kommer.

Anyway, innan vi sammanstrålade hade jag som sagt gott om överbliven tid.

Jag tänkte och tänkte, men lyckades inte för mitt liv komma på något som stod på ”att göra”-listan. Så funkar det för mig – när tillfälle ges, är minnet obefintligt.

Och det är så ovant att inte ha något som måste göras, att jag blir helt ställd.

Jag skulle nästan kunna bli stående invid en vägg, bara för att jag inte har något mål. Och det är delvis just därför jag brukar se till att ha en tydlig plan för vad jag ska göra och vart jag ska gå. Innan jag ger mig iväg hemifrån.

Arbetsdagar som idag, som börjar vid 9 och slutar vid 22, rekommenderas inte. Men jag kom, i hemmets lugna vrå och med Dream Theater i högtalarna, en god bit på väg med huvuduppgiften och har gott hopp om att det ska kunna bli något riktigt bra att ta med sig till Bangalore. Och ja, det handlar om en tjänsteresa.

Aktuell status på visumansökan: ”Your Passport Is Submitted to Embassy”

Kommentarer till: "Busy working bee" (11)

 1. Bangalore?! Det låter häftigt…

 2. @KaK: Häftigt på vilket sätt? Det enda jag vet är att det är typ minst 30°C, och det tycker jag väl inte är så häftigt egentligen. :)

 3. […] tuppen, klädde på mig myskläderna och slog mig ned i den frilagda läsfåtöljen tillsammans med Piraterna. Den tog slut väldigt […]

 4. ”…Bangalore. Och ja, det handlar om en tjänsteresa.”

  Öh…du råkar inte jobba me’ så’n där data?

  Watch out for what you put in ya mouth…

 5. @TT: Data? Nej, nej… Så’nt förstår ju lilla jag mig inte på. Alls.

  Och jo, jag tänkte nog försöka vara försiktig med vad jag äter och dricker, om det var så du menade. Återstår att se hur det går…

 6. En gång i tiden kallades Bangalore Indiens Kista…och de ligger väl fortfarande rätt bra till för att fortsätta ha den titeln. Frågan är väl snarare om Kista med rätt kan kallas Sveriges Bangalore? :)

 7. @TT: Jag skulle nog hellre kalla Bangalore för Sveriges Kista, bara för att krångla till det ytterligare – det är ju där it-människorna finns idag. Inte alla, givetvis, men väldigt många av dem som gör it-jobb för Sverige och svenskarna. Tror jag i alla fall. Å andra sidan är min bild väldigt snäv. Hm.

 8. Du har i sedvanlig ordning en poäng. För några år sedan hörde jag att 1/3 av Mickysofts personal världen över var Indienbördig…och det har nog inte förändrats till det sämre ur Indiens perspektiv.

 9. @TT: Indienbördig – vad betyder det? Jag menar, vet du något om fördelningen bland anställda i Indien resp. andra länder? Jag ser ju t.ex att det bitvis är fler indier än svenskar också på svenska kontor.

 10. Indienbördig hoppas jag betyder ”med indiskt ursprung”. Vi säger så i varje fall så blir det enkelt. ;)

  Har inga exakta siffror men för inte alls länge sedan så läste jag något någonstans (suck, jag är hopplös)…som var rätt skrämmande sett ur lilla Sveriges perspektiv. Typ Indiens eller Kinas antal IT-människor stod i paritet med något inte helt obetydligt lands hela befolkning. Typ…så där. ;)

  Äh, jag läser om och inser att jag borde gått och lagt mig för länge sedan. *extrem sömnbrist*

  När åker du?

 11. @TT: Ja, det blev det ju jätteenkelt av. :) Jag ville förstå hur relationen utvandrade (permanent eller tillfälligt) kontra inhemska indier såg ut. Och bördig… well, jag har en kompis som har indiskt ursprung, men aldrig bott i landet. Så jag undrar vilka som räknas in i icke-siffrorna. :) Att de är fler än antalet svenska medborgare tvivlar jag inte alls på, dock.

  Jag åker i morgon. Och så att ingen behöver vara orolig: lägenheten kommer inte att stå tom och obevakad medan jag är borta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: