Man lever så länge man lär

Snön ligger vit på taken

Ja, jag antar att ingen boendes här i trakterna kan ha undgått vetskapen i alla fall, men jag tycker det är fint att skriva självklarheter ibland. Främst av dokumentära skäl – jag vet inte hur många gånger jag varit glad över att jag skrivit nätdagbok och därmed kunnat retrokolla olika tidpunkter. För annars minns jag inget alls.

Det började så smått i fredags, då jag besökte en väninna som sluppit utanför tullarna och redan när jag kom såg ett litet tunt lager, som såg ut som snö, på gatan. På nattkröken när jag fick stå ute och vänta på taxi en längre stund kände jag att nu var det allvar på gång. Riktigt jävla råkallt var det och jag pratade i telefon hela vägen uppifrån och hem och taxichauffören mimade så fint till mig när vi anlände destinationen. Jag skrattade för han hade säkert haft roligt när han åhört mitt sprudlande glada och roliga samtal. Och sedan var det lördag fast jag trodde det var söndag och ingen ordning var det och alkoholen deltog i spelet och snöade gjorde det nog och jag fattade inte vart tiden tog vägen och sedan har det bara fortsatt och nu är det nog uppehåll och jag borde ta mig hem. Snön ligger ännu vit, i tjockt lager, men vi vet ju alla vad som obönhörligen händer. Smuts.

Det mest komiska med snöandet är nog att min indiske kollega, som väntat så otåligt på snö, förmodligen hann lämna landet innan det började snöa. Han har åkt hem till Indien och kommer tillbaka om ett par veckor med nytillkommen fru. Det skulle inte förvåna mig om snön är borta då. Han verkar ha en förmåga. Varje uppgift han fått på sin lott har nämligen, efter att han gjort jobbet, lagts på is.

Och jag, jag är en tomte. Just den tomten, till och med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: