Man lever så länge man lär

True Blood

I lördags tipsade vännen ivve om en tv-serie som jag inte ens hört talas om. True Blogg (snacka om skadad!) Blood, som skulle handla om vampyrer. Jag antar att ämnet kom upp för att jag lyssnar på ‘Låt den rätte komma in’, som ju också har vampyrinslag. Jag hämtade hem de avsnitt jag hittade och har därefter sett alla åtta. Kanske är den lite väl överdriven och bitvis nog så blodig för min smak, men beroendeframkallande. Kanske för att vartenda avsnitt slutar med en cliffhanger? Sedan är det också roligt att se Alexander Skarsgård som vampyrsheriffen – han verkar definitivt vara ett äpple fallet från päronträdet. Jag såg det sista nedladdade avsnittet och gick ut på nätet för att kolla när man kunde hoppas på nästa. Det visade sig redan ligga ute och en halvtimme senare hade jag det hemma. Så nu har jag sett det med och då återstår väl bara att vänta en vecka på nästa. Serien bjuder på rätt mycket sex, en del blod och lite våld. Samt folk som är fula i munnen. Den som inte tål att se ”blod” bör undvika denna serie.

Officiell info: True Blood @ HBO.
Fan site: True-Blood.net.

Kommentarer till: "True Blood" (19)

 1. Visst är den väl helt fantastisk underhållning!

  Som sagt, den är inte lika väloljad som säsong 1 och 2 av The West Wing, men underhållningsvärdet e ack så gott!

 2. snowflake99 sa:

  Två själar, en tanke. Gissa vad jag skrev om nyss?
  Fast jag har bara hunnit med tre avsnitt.

 3. Du får börja lyssna när jag pratar ;) True Blood tipsade jag om när vi promenerade från jobbet för ett gäng veckor sedan…

 4. @ivve: West Wing har jag inte sett mycket av, så det känns inte som om jag kan säga emot dig på den fronten. Heller. Det är uppfriskande att den skiljer sig från mängden, tycker jag. :)

 5. @snowflake: Du skriver ju om ”allt”! :)

 6. @Peter: Oj. Där får jag tydligen skärpa mig. Sorry!

  Men du, jag har Weeds på ”att se”-listan och har precis börjat med Dexter. Räcker inte det en liten bit i alla fall?

 7. snowflake99 sa:

  Dexter räcker långt!

 8. Mia: Jo, du är förlåten.

 9. @snowflake: Det återstår för mig att se – tänkte åtminstone kika på en handfull avsnitt innan jag säger bu eller bä för Dexter. :)

 10. Eller hur!, true blood är super!

  Själv orkar jag inte ladda ner, jag kollar på tv istället, bättre bild och svensk text! :)
  hittade till en svensk sida om trueblood,
  http://www.trueblood.se

 11. @Emma S: Såvitt jag vet visas inte True Blood på någon kanal som jag kan se, så jag har inte så mycket att välja på. :)

  Tack för tipset, men… är webbplatsen (trueblood.se) din? Jag menar, eftersom du skriver in den som din URL i kommentarsformuläret.

 12. Ja den har jag nedstoppad i tryggt förvar. Tänkte spara mig tills jag har samtliga avsnitt och ha en heldag. Verkade redan vid första anblick något för mig.

 13. @Blackwater: Ah. Det känns lite spontant som om den blir bättre om man ser fler avsnitt efter varandra, så du gör nog helt rätt. Fast när man väl börjat titta är det inte helt lätt att hålla sig abstinent. :)

  Välkommen, förresten! :)

 14. Måste ju kika in hos den dåren som vill se mig göra dagens outfit. Hör inte till vanligheterna. Trevlig blog för övrigt.

 15. Haha, så jag är den enda av dina läsare som inte vet bättre? :D Tack. Bloggmallen kan jag dessvärre inte ta credit för – antar att det är den som står för det trevliga. Men jag tycker den är glad och… ja, trevlig.

 16. Nej mallen kunde ha varit bättre menade texterna.

 17. Huh? Det kändes lite oväntat. Men tack, antar jag.

  Kommentarer som din (=som jag inte riktigt förstår) får mig att undra vad det är andra ser egentligen. Det lär ju knappast överensstämma med min bild, om vi säger så. Men det är väl bara jag som är negativ.

 18. Tyckte inte att den var så bra faktiskt. Raderade tre avsnitt efter att ha sett det första. Levde inte upp till mina förväntningar.

  /Klaus

 19. @Tyskungen: Jag hade nog inga förväntningar, men har alltid varit lite svag för tjusiga vampyrer och den var klart beroendeframkallande. Dock insåg jag när jag läste din kommentar att jag inte ens tänkt på att hämta hem senaste avsnittet – så jag kanske klarar mig utan. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: