Man lever så länge man lär

Nattlig promenad

Drygt en timme med början 00:40: 7 500 steg, 5,5 km, 300+ kcal, 11:25/km. Så här mitt i natten väljer jag att gå längs de stora gatorna, runt halva Söder.

Jag passerar Rocks, ser långa hår och tänker att jag hade kunnat vara där.

Det är så fint uppe på Katarinavägen med murens belysning och utsikt över halva stan, men jag brukar inte ta mig tid att stanna till. När jag går, går jag.

Vid Skanstull hoppar poliser ur en piketbuss och kastar sig över någon som försökt springa ifrån dem. Han blir liggande på marken med en klase poliser på/över sig. Jag hade ingen lust att vare sig stanna eller gå någon omväg, så jag travade i princip bara vidare, vilket tog mig förbi på tre meters avstånd. En flyktig tanke tänkte jag kring huruvida det förelåg risk för mer dramatik.

Väl hemma utanför porten konstaterade jag att det ännu saknades 600-700 steg och tog sålunda en sväng runt huset. Och ja, jag gick trapporna upp både nu och under dagen, så trappstegmålet är uppfyllt. Det är färre trappsteg hemma än på jobbet, men jag minns dock inte det exakta antalet.

Kommentarer till: "Nattlig promenad" (8)

 1. Oh, då missade du mig med tre timmar där då. Nu var jag ju inte på Rocks, utan på Akkurat fram till 22-tiden nånting… Känns som jag hade behövt de där ”stegen” istället :D

 2. @ivve: Vi försökte titta in på Akkurat och ta en öl på vägen hem från city (tog sträckan i etapper) i söndags, men tji fick vi – de hade stängt!? Och på Black & Brown verkade personalen inte det minsta intresserad av att sälja till oss så vi landade i stället på Halfway Inn med superb kvinnlig bartender. *nöjd*

 3. Har bara varit på Half Way Inn en gång vad jag kan minnas, men då var personalen också väldigt trevligt. =)

  Vi har förresten lite större möjlighet att korsa våra vägar framöver. Jag ska nämligen flytta in till storstan nästa helg. Hur det ska gå till när jag inte har börjat packa än vet jag inte, men det får lösa sig!

 4. [undrar verkligen var föregående kommentar(er) hamnade… det är inte omöjligt att jag lyckades outa mig på firmans intranät]

  @ivve: Ajuste, jag läste ju något om flytt. Vad kul att du kommer närmare! Och givetvis vill jag veta mer exakt vart i storstan du flyttar. Om du är för busy för att berätta just nu så får jag vänta, men när du är på plats bjuder jag dig gärna på ett glas på Half Way Inn. :)

 5. @Mia*: Nu vet du vart jag ska bo också. :D Lustigt att det tagit drygt ett år innan vi snubblade över varandra. Jag har ju till och med hunnit springa på min kompis som bor i skåne innan. ;)

 6. @Mia*: Suck! Kan du moderera mitt inlägg ovan och lägga in rätt info på namn. :|

 7. @ivve: Sure. Antar att det var så här/där *pekar* du menade? Du är nog också trött. :)

  Ja, lustigt, men inte konstigt – det är inte så ofta jag passerar där per tåg, faktiskt. Och då sällan på ”normala” tider som idag. De dagar i veckan jag åker vid den tiden stiger jag oftast av där du stiger på – för att gå och träna. Och efter träningen promenerar jag hem i stället för att åka. Eller så åker jag bara ganska sent… eller i [taxi]bil.

 8. @Mia*: Precis så, ja. Tack. WordPress gillar tydligen att använda kakor för ”min bekvämlighet”…

  Nej, sammanträffanden åt ena eller andra hållet är väl sällan konstiga – de är ju trots allt sammanträffanden. Sedan är det ju som jag sa på tuben mest så att ögonen går åt ett håll. Jag är helt blind när jag åker rullstol – jag fokuserar på mark, fötter och höfter så att jag har koll på läget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: