Man lever så länge man lär

Uppförsbacke

På de flesta fronter går det tungt nu, om jag ska vara ärlig. Och ärlig, det är väl något man ska vara? Det var en dum fråga, för det är ju jag som ger svaret och ja, jag tycker att man ska sträva efter att vara ärlig så långt det känns rimligt. Naturligtvis finns det många fler nyanser än så i ärlighetsväven, men det är ju inte den jag ska måla upp nu så vi lämnar det därhän.

Kanske, möjligen, att det börjat lätta lite på jobbfronten såtillvida att jag faktiskt får lite liv i hjärnan innan det är dags att lämna kontoret. Och nästan kommer i tid på morgonen. Och när det gäller träningen har jag kommit igång bra. Förra veckan blev det tre pass, som det skulle, och den här veckans pass är också inplanerade och med den nya spelaren (det blev en Creative ZEN) hoppas jag att det ska bli lättare att komma ut och promenera också – har laddat den med musik, Java Posse-avsnitt och jPod (ljudbok). Så här efter semestern har det blivit mycket lite gånget under en dag. Morgnarna rymmer ingen tid för promenader och eftersom lunchen intas på restaurang med kollegorna glömmer jag helt promenadaspekten. Förutom att tiden blir kort.

I övrigt är det tungt. Känns det tungt. Går det tungt.

Jag fuskar fortfarande med maten och unnar mig en del godsaker jag alls inte borde äta eller dricka. I fredags var jag på krogen med den återfunna väninnan och firade en händelse i hennes liv, och givetvis var ju det ett sådant där särskilt undantagstillfälle då jag kunde unna mig. Och det gjorde jag med råge. Drink före maten, förrätt, varmrätt och efterrätt – utan några som helst reduktioner (annars brukar jag ju t.ex alltid be att få grönsaker i stället för potatis). Vin till maten. Drinkar efteråt… mycket gott och mycket trevligt förstås, men alldeles för mycket kalorier. Och det där hängde liksom med i flera dagar. Igår hade jag plötsligt, givetvis mot bättre vetande, köpt (och tryckt i mig!) en påse… ja, vad hette det nu? Ostringar, tror jag det kallades. Ungefärligen ostbågar, i ringform, med sourcream/onion-smak. Jag tröttnade efter ett par nävar, men åt ändå upp hela påsens innehåll. Smart.

Jag har funderat en del över hönor och ägg, men inte kommit på något som känns klockrent. Jag är nog för petig i min krav på bevis. Det handlar om en allmän känsla av tristess, som spiller över på alla områden. Tydliga tecken på att något inte är riktigt bra är just att jag missköter mig på matfronten. Och att hemmet börjar se ut som ett skrotupplag. Fast det är ju också möjligt att det är skrotupplaget som skapar känslorna och inte tvärtom. Svårt att veta.

Och så är jag sur på Mio som verkar lura och bedra mig hela vägen. Först fick jag löfte om att få låna hem tygproverna lite längre än bara över natten om jag kom tillbaka på en vardag och sedan, när jag gjorde just det, fick jag veta att det minsann inte alls gick för sig. Damen jag då pratade med lovade att beställa tygprover, som då skulle skickas hem till mig och komma inom några dagar. Sedan dess har det gått två veckor och inga tygprover syns till… jag börjar tröttna så smått och funderar på andra möbelaffärer på närmare håll som kanske faktiskt vill sälja en läsfåtölj till mig. Det är en rackarns tur att jag inte är deprimerad och apatisk. Eller, i alla fall inte så mycket. Eller aggressiv, för den delen. Ibland undrar man vad som är meningen med allt.

Äh, vad fan… det går en buss (till Mio) om en kvart. Jag tar den.

Kommentarer till: "Uppförsbacke" (14)

 1. Mio är verkligen inte helt pålitliga, minns du alla turerna kring min soffa (nehej, jag har nästan glömt dem själv också). Hoppas att det blir bra med läsfåtöljen till slut ändå.

  För övrigt anser jag att du ska känna dig mäkta stolt över dina träningspass samt boka in ett städpass i kalendern. (Jag tror på Feng Shui. Lite i alla fall.)

 2. Tungt sa Bull. Men vi klarar det. Du klarar det.
  Låt bli småätandet om du kan, du blir bara trött av det och hamnar i en ond cirkel.
  Och så ska vi poppa!

 3. […] is a geek Man lever så länge man lär « Uppförsbacke En halv Mio-pudel 19 augusti, 2008 Jag ångrade mig. Stod på busshållplatsen och […]

 4. @Kb: Nja, men jag minns att det tog sju evigheter innan affären blev avslutad. Och det är klart att läsfåtöljen blir avklarad så småningom – det är bara att envetet hänga i. :)

  Hm. Förklara Feng Shui-kopplingen?

 5. @snowflake: Tack. Jag åt morötter, men inte som småätande utan för att jag blev hungrig. Man blir ju det när man sitter uppe för länge och det hunnit gå för många timmar sedan middagen… men idagen har jag faktiskt klarat, både på steg- och matfronten. *nöjd*

 6. Feng Shui-kopplingen – egentligen det du skriver. Röra i hemmet, röra i livet. Extremt förenklat. Feng shui-teorin går vidare med att förklara t ex vilken del (pengar, kärlek, hälsa) av livet som blir lidande om någon viss del av hemmet är belamrat, men den kopplingen tycker jag inte känns helt solklar.

 7. @Kb: Ja, just det – det var något med relationshörn och pengahörn och… sådant. Hm, det är nog inte så dumt att jag har sanerat platsen där läsfåtöljen är tänkt att stå. Och nu minns jag att det nog var ”Rensa i röran” som nämnde de olika hörnen – jag ska hålla ögonen öppna efter den när jag organiserar mina bokhyllor.

 8. Jag blev ju tvungen att kolla det här i min Feng Shui-bok som jag fick i present häromåret. Om du har tänkt ställa läsfåtöljen mellan fönstren i biblioteket är det ”rikedomshörnet” du har sanerat. Fortsätter du med resten av rummet förbättrar du följaktligen din hälsa och dina familjerelationer.

  Intresset/hobbyn på ”k” hamnar längst ner i vardagsrummet. Bara så du vet. Om du nu tror på det alltså.

 9. Tror allt det där hänger ihop. Mående, ätande, röra. Börjar det förfalla i ena delen hänger de andra med. Feng Shui verkar ha sina poänger. Jag städar och plötsligt äter jag vettigt eftersom jag mår bättre. Och så mår jag bättre därför städar jag mer och äter.Rensa i röran är fantastisk inspiration till städning. Jag menar, om det så bara är jag som TROR att ekonomin blir bättre av att jag får ut sopåtervinningen så blir jag ju gladare när kartongerna är kastade.

 10. @Kb: Jag får kolla det där när röran-boken dyker upp igen. Fast jag tycker det låter dumt att fokusera på hörn… är det inte just de som antingen är tomma eller samlar skräp? ;)

  Om jag minns rätt så har varje rum sina hörnor, liksom hemmet som helhet. Med utgångspunkt från dörren. Vilket borde innebära att ”k” och finanaserna sammanfaller i vardagsrummets bortre hörn. Vad nu det kan tänkas innebära.

  Nej, jag är nog inne på att helt strunta i Feng Shui… det krånglar mest bara till sådant som redan är krångligt nog. Men att försöka undvika röror är förstås en självklarhet.

 11. @pian: Ja, allt hänger definitivt ihop. Fast man inte alltid vet exakt på vilket sätt. :)

  Gladare är aldrig fel. Apropå det läser jag ”Att välja glädje” av Kay Pollak, om än inte med någon överväldigande entusiasm. ”En bok som liknar någon annan.”, står det på Adlibris sida om boken. Vilken annan då, undrar jag? :D

  Sedan undrar jag varför just städning är så knepigt och mentalt allergiframkallande.

 12. Du var ju riktigt insatt i det här! :-) Strunta i det du, det gör jag. Även om jag började se en viss symbolik i att de tomma dialyskartongerna börjar hopa sig i karriär-delen…

 13. Förresten har jag för mig att Kay Pollaks bok är rätt lik hans andra bok, Att växa genom möten. Det måste väl vara det som Adlibris menar :-)

 14. @Kb: Minnet tar lite tid på sig att gå igång. :) Ja, det finns väl en viss koppling mellan dialysen och arbetet… Hur ser relationsdelen ut då? Och ja, jag vet – jag borde komma och kolla själv.

  Haha! Men varför ville de isf inte namnge den? :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: