Man lever så länge man lär

Jobbar i motvind

Idagen, som ju är en söndag och borde vara vilodag, har jag tillbringat på kontoret. Det känns just nu som om det jag ägnar mig åt i mitt yrkesliv är ett klockrent Sisyfos-arbete – jag kommer ingen vart med mina uppgifter. Eller nu överdrev jag – det blev väl ungefär 100 engelska ord skrivna och en tabell kopierad. Egentligen skulle jag ha skrivit två dokument från början till slut.

Det kom dock annat emellan och då var det sådant som var mer akut. Vi (eller åtminstone jag, som går på semester på torsdag) befinner oss i ett läge där saker bara blir gjorda om de ligger på eller i alla fall nära nivån märkt ”katastrof”. Sådant är aldrig roligt och jag vågar inte riktigt tänka på hur den kommande veckan kommer att se ut – det som ligger framför mig är rätt krävande uppgifter som kräver närvaro med full tankeskärpa. Det blir tufft.

Som det känns just nu kommer jag att ha svårt att hinna förbereda mig ordentligt inför semestern, inför dryga två veckor i Frankrike. Jag skulle behöva utrymme för att låta hjärnan jobba ostört med pack- och att göra-listor, men jobbet suger musten ur den stackaren så att allt jag orkar sedan är att falla ihop i en liten hög och… tja, nätsurfa är väl det jag ägnar mig åt för att koppla bort och av från jobbet. Blogg- och communityvärlden.

Det råder viss osäkerhet kring huruvida jag är superstressad över det här eller ganska lugn, men jag har nog mest en fatalistisk inställning – det handlar inte om liv och död. Det blir som det blir och går som det går. Viktigast känns det att hitta passet men inte ens ett misslyckande där behöver vara någon show stopper, för jag har ju både midsommarafton och -dagen att spela på. Antingen hittar jag passet eller så hinner jag ordna fram ett temporärt sådant. Eller, så tänker jag i alla fall och då finns ingen som helst anledning till panik. Och vad fan, om det här passet skulle skita sig så illa att jag inte kan åka… tja, världen går ändå inte under. Så det är lugnt, det ordnar sig, som alltid.

Allting finns
Ingenting gör något

… säger Göran Grip, i boken ”Allting finns”. De orden gillar jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: