Man lever så länge man lär

Med vinden i håret

Åh, vilken skön dag! Jag blir glad när dagen, trots att den är en arbetsdag, bjuder på ovanligheter och blå himmel och sol och fräsch grönska och utomhus och små överraskningar. Alltså, så länge de är positiva. Dagen började med ett arbetsmöte ute i Kista, som gick riktigt bra och slutade tidigare än förväntat. Sedan blev några av oss varse att vi hade ytterligare ett möte där ute strax efter lunch och då var det ju ingen idé att åka därifrån så vi käkade lunch nere i food court:en (som vi så tjusigt kallar det). Eftersom det förlängda besöket var en nyhet för mig (jag hade missat att kolla upp hela dagens schema i förväg) var jag tacksam över det faktum att jag ser till att alltid ha med mig en chokladbar – ”utifall att”-proviant.

Eftersom Body Shop låg i närheten tittade jag in och köpte mer av den trevliga utredningssprayen (för håret) som håller på att ta slut här hemma. Och så kunde jag inte låta bli att köpa en liten burk läppsmör (shea-varianten, ”shiasmör”, fast jag har ingen aning om vad det är för något egentligen), som ska vara något liknade kroppssmöret. Fast för läpparna då. Jag applicerade ett tunt lager för att testa och ville sedan bara slicka mig om läpparna hela tiden för det både doftade och smakade så gott… och sött – som godis?! Den produkten får jag nog vara lite försiktig med – det är nog inte riktigt meningen att man ska äta den.

Efter det andra mötet var det slutligen dags att åka till vårt eget kontor och då var det två av kollegorna som körde bil. Jag bad att få åka med den ena av dem bara för att. Ja, för att jag var lite nyfiken på vad han hade för bil – den andra kollegans bil har jag sett (om än inte åkt i ännu). Inte visste jag då att jag där drog en riktig vinstlott, för jag hade ingen som helst aning om att killen har en sådan rolig bil.

Det jag fick åka i var en Corvette Stingray, -72. Den kändes precis lagom gammal och besatt precis som sin husse en särskild charm. Ordet ”vintage” dök hela tiden upp i huvudet på mig. Vi körde utan tak (förstås!) så när vi kom ut på motorvägen fick jag plocka fram hårsnodden och sno ihop håret i nacken och jag kände mig glad, avspänd, upprymd. Liksom full i lyckligt skratt. Livet kändes härligt just då.

Jag upplevde lite av samma känsla som på det sena 80-talet då jag och dåvarande sambon befann oss i Roslagen om somrarna och ofta drog iväg utåt havsbandet i grabbarnas day cruiser. Sol, vind och mullrande motor… kanske är jag lite av en motormänniska ändå, på något sätt, fast jag inte ser mig som sådan.

Det här både ser ut och låter rätt (och förlåt, kollegan, om jag är fel ute!):

Hm, efter det där känns det rätt futtigt att skriva om en promenad, men…

Eftersom jag rationaliserade bort träningsväskan i morse och solen fortfarande sken, bestämde jag mig för att gå hem från kontoret. Och gick gjorde jag, efter att ha packat ned jackan i en plastpåse. Till en början var det nog så kallt, men jag brukar ju alltid bli för varm efter ett tag så jag ignorerade kylan. Riktigt varm blev jag väl aldrig, men frös gjorde jag inte heller. Jag höll ett ganska bra tempo hela vägen och det tog nog ungefär en timme – det är ju lite längre från det här kontoret än det förra, varifrån det brukade ta 55-75 minuter att gå hem. Jag går snabbare nu än jag gjorde för t.ex ett halvår sedan. Antalet steg blev knappt 7000. Jag tror att jag även tar längre steg idag. Exakt hur långt det faktiskt är räknar jag med att kunna ta reda på när jag fått min Garmin Forerunner 405 och för den som undrar vad det är finns det en liten demo på YouTube:

Jag höll alldeles på att glömma nämna de underbara dofterna som möter en när man är ute och går. Det doftade ljuvlig hägg, tyckte jag, även om jag såg ganska få häggar som faktiskt blommar. De flesta ser ut att vara mer på gång än igång. Det finns en massa träd av annan sort, med de mest fantastiska vita blommor. Jag tror inte att dessa doftar, men om någon vet bättre – var snäll och upplys mig!

Nästa teknikpryl jag skaffar mig kan vara en digitalkamera. Eller ett dito piano.

Hur gärna jag än skulle vilja det så har jag inte tid att sitta här och skriva mer just nu för köket kallar. I morgon ska jag ju äta min första semi-normala måltid på 12 veckor och för att det ska bli av behöver jag förbereda lite nu ikväll – jag kommer liksom inte att ha lust att ställa mig och koka grönsaker i morgon bitti.

Det jag ska/får äta är en handflata (fingrar ej inkluderade) fisk, kyckling eller kokt skinka (jag börjar med lax), en kokt potatis och en knytnäve kokta grönsaker – det låter inte så mycket, men jag kan tänka mig att kroppen får en smärre chock så det räcker säkert. Förutom måltiden ska jag äta en frukt vardera till två av de övriga målen. I tre dagar. Därefter justeras dieten ytterligare, men det ligger i framtiden så det sparar jag tills dess. Det är svårt nog för mig att hålla reda på bara det här, just nu. Och jag är så spänd på att se hur det kommer att gå!

Kommentarer till: "Med vinden i håret" (8)

 1. Otroligt att du har lyckats klara dig utan ”riktig” mat i 12 veckor! Du har väl inte glömt hur man gör när man äter? :-) Lycka till med kostförändringen!

  Jag vill också åka Corvette Cabriolet!!! Eller åtminstone motorcykel!

 2. http://en.wikipedia.org/wiki/Shea. Älskar äkta karitesmör, som jag kallar det (det heter så på franska). Det värmer när det är kallt och håller en len och sval när det är varmt. Det läker och ja, det är helt fantastiskt. :)

 3. @Kidneybönan: Nej då, jag kommer allt ihåg hur man äter – har ju hållit kunskapen vid liv genom att tugga i mig en chokladbar om dagen. :) Tack.

  Så… då antar jag att du vidtar diverse åtgärder för att få det du vill?

 4. @valjet: Jag fattar inte varför din kommentar klassades som spam, men hur som helst… Jo, det står ju till och med ”Karité beurre à lèvres” på burken. :) Tack för länken, förresten – jag tog mig inte tid att göra sådana efterforskningar medan jag skrev (gudarna vet att det blev tillräckligt många andra små utflykter).

  Gick precis in på Body Shops hemsida och läste om deras olika ”smör” – det stod bl.a. att ”Olive Oil Body Butter // … // innehåller två av naturens mest fuktighetsbevarande råvaror – olivolja och shiasmör.”. Det är det kroppssmör jag använder och så här långt det enda (från Body Shop) vars doft jag står ut med, men om karitékroppssmöret luktar lika gott som läppsmöret ska jag prova det.

 5. Åh, du låter frisk och kry nu, härligt med promenerandet, själv har jag bara suttit inne på häcken idag. Spännande med ätningen i morgon. Hoppas det går bra att börja igen. :)

 6. @KaK: Ja, jag känner mig alldeles frisk – det är bara kvar lite rost i rören, men det försvinner nog vilken dag som helst. Men nattsömn måste jag ta igen… det har blivit två sena kvällar i rad och det finns väl risk att det blir fler om jag inte skärper mig. Om ätandet tänkte jag faktiskt skriva ett separat inlägg, så håll utkik under kvällen! :)

 7. @Mia*: Tror du inte att jag har försökt?!? Jag brukade åka MC med mina polare i Linköping, men en har flyttat och en har sålt hojen. I ren desperation gick jag på en dejt med en MC-buren man för någon månad sedan, men det blev inga åkturer. Blir jag ännu mer desperat får jag nog snarare skaffa MC-kort själv…

 8. @Kidneybönan: Ta saken i egna händer – ja, det är väl det bästa man kan göra, egentligen. Det är ju oftast bara frustrerande att förlita sig på andra människor för att få det man vill ha. Räcker det inte med de gamla människorna får man skaffa nya – det borde väl kunna finnas hojfik och -klubbar i din stad också. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: