Man lever så länge man lär

Sjuk hemmapysslare

Både igår och idag trängde sig dofter av pannkaksgräddning in i min lägenhet och jag förbannar mina grannar – inte för att det egentligen luktar så gott (för det gör det inte), utan för att det väcker suget efter mat. Idag har det varit riktigt jobbigt.

Gårdagen blev inte som jag tänkt och inte på något sätt särskilt bra, egentligen. Jag infann mig med möda på kontoret vid avtalad tid, men det dröjde inte länge innan jag fick veta att det var i onödan eftersom min närvaro trots allt inte skulle behövas. Nåja, när jag ändå var där gjorde jag nytta och av bara farten blev jag kvar till långt in på kvällen. Och det trots att jag redan på morgonen kände mig risig och bestämt mig för att ta en paus från stegräkningen. Jag lämnade också återbud till det traditionella informella Valborgsfirandet hemma hos väninnan med dotter och ytterligare ett par vänner. Beklagansvärt, men är man sjuk så är man.

I morse vaknade jag febersvettig (hoppas jag!) och med trånga, irriterade luftrör samt en elak hosta. Jag bestämde mig raskt för att inte göra många knop idag. Ja, i alla fall inte på stegfronten. Egentligen är det inte så dumt att ta en hemmadag, och kanske få lite gjort på uppackningsfronten. Jag kanske inte borde vara så aktiv, men vad fasen… jag behöver något att sysselsätta mig med. Något som kan jaga undan tankarna på mat, om inte annat. Suget är starkast när jag blir rastlös och/eller uttråkad. Om det nu är det jag är. Eller var, kanske jag skulle säga. Eller är, för nu är det ju här igen. Gudskelov är det snart dags för middagsmål.

Jag har dammsugit och -torkat och bytt lampor i hallen och lagt ut vardagsrums- och matplatsmattorna som stått ihoprullade i hallen och släpat in en handfull bokkartonger från förrådet samt påbörjat återfyllandet av bokhyllorna. Så här långt är det en och en halv kartong böcker jag lämnat åt sidan och ungefär två som ställts in i hyllorna. Planen är att först ställa in de nyaste/mest intressanta böckerna och sedan se hur många av de övriga jag verkligen vill behålla. Förhoppningsvis ganska få, för annars blir jag tvungen att köpa fler bokhyllor.

Kommentarer till: "Sjuk hemmapysslare" (7)

 1. Ta det lugnt och krya på dig!

 2. snowflake sa:

  Stackars lilla Mia. Tänk på de tre v:na: vila, värme, vänlighet – det är vad du behöver. Vatten borde också vara med där förresten, se till att dricka mycket.
  Ta det lugnt i helgen och fatta inga viktiga bokbeslut i feberyra som du sen ångrar… jag kan överta vårdnaden av några ;-)

  Idag har jag ”frisläppt” min första bok. Se bookcrossing.com. Kan det vara något för dig också? Själv kan jag ju bara skiljas från de jag inte gillar så värst, eller om jag råkar ha en dublett, men du verkar vara mer osentimental.

  Jag tänkte på dig i valborg, när vi knatade runt hela Tantolunden. I år höll jag mig inomhus.

 3. @snowflake: Haha, jag tänkte på dig idag – att det borde vara dags för dig att komma och vara det där moraliska stöd i mitt flyttande. :)

  Kommer du får du givetvis välja och vraka bland de böcker jag inte behöver behålla, d.v.s förutsatt att jag sorterat klart vid det laget. Jag skulle gissa på att de flesta av böckerna inte intresserar dig, men jag kan förstås ha fel.

  Bookcrossing verkar skoj, men känns som en massa jobb – registrera, märka, placera ut och skriva något om plats också (har jag för mig). Och böcker jag inte gillar vill jag ogärna släppa ut i världen – för hur skulle det se ut om man bara vräker iväg en massa skit? Jag skulle vilja skicka iväg guldkorn och favoriter, men dem vill jag ju inte göra mig av med… du förstår dilemmat. :)

  Inomhus, ja. Jag har inte varit utanför huset sedan i onsdags (men det hoppas jag verkligen att du har varit!). Många steg blir det då rakt inte. :)

 4. @snowflake: Jag tror att jag hittade dig och din bok på bookcrossing.com – en karriär som deckare vore nog något för mig… ;)

 5. snowflake sa:

  Jag är också rätt orörlig, har stora problem med ett ben. Så det blir inte många steg här heller.

  Jag åker uppåt till helgen, men det är ju bara den där vanliga luckan på tre timmar på Sthlm central. Det vore kul att göra en avstickare till dig, men kanske ännu bättre att vänta och ta en hel helg?
  Har bytt arbete inom företaget och jobbar nu sk normala tider.

 6. @snowflake: Ptja, vi kan ju alltid ses och ta en fika eller något när du passerar – också. Men jag röstar absolut på en hel helg för annars blir det ju tufft för dig att hinna adoptera några böcker. ;)

 7. snowflake sa:

  Låter utmärkt, båda delarna.
  Torsdag är dagen som gäller till att börja med. Vi får sms:a.

  Hoppas du mår lite bättre, och simma lugnt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: