Man lever så länge man lär

Strålande avslutning

Dagens stegmål är nått. Jag kom hem för en dryg timme sedan efter en knappt 3000 steg lång promenad i sällskap av Java Posse-gängets röster. De är alltid underhållande (för oss som har intresse för Java-frågor) och ett av avsnitten jag hörde idag var förbaskat roligt så jag blev tvungen att dra rejält på munnen.

I morgon ska jag antingen försöka hitta mitt förråd av elmaterial och tillverka en liten sladd (med kontakt) till den nya lampan eller också helt sonika lämna tillbaka den – jag har inte riktigt bestämt vilket ännu. Jag blev så besviken när jag insåg att jag inte kunde ta den i bruk direkt. Så kasst att sälja en lampa utan kontakt!

En annan anledning till att eventuellt återlämna lampan var att jag på den senaste promenaden såg en massa andra lampor jag kunde tänka mig att köpa. Utanför en av mina favoritbutiker, Elektriska Svea, fastnade jag en lång stund och efter vad jag kunde bedöma genom skyltfönstret har de många snygga lampor. Jag ville köpa fler än jag har användning för så det var kanske tur att butiken var stängd.

Hm, jag gör upp en massa planer för morgondagen, precis som om den inte var en arbetsdag. Men det blir den ju eftersom jag har lovat en kollega att komma till kontoret och vara med som sakkunnig och/eller moraliskt stöd. Annars hade jag dock varit ledig tills på måndag. Jag hoppas det i alla fall kan bli en kort dag.

Kommentarer till: "Strålande avslutning" (7)

 1. *muttrar*
  Tror min djävla opera mini-klient gick å slarvade bort kommentaren jag försökte posta på tåget :(

 2. @ivve: Oj. Ja, då är det väl tur att du har ett utomordentligt gott minne! ;)

 3. Pfft! Vad är det här för påhopp med ironiska sanningar nu då!

  Jag tror jag menade att posta något i stil med att jag tyckte det borde framgå tydligt på kartongen att lampan var sladdlös och att personalen kanske till och med kunde fråga om man behövde kontaktdon då det inte följde med lampan.

  Är du förresten lampoman? ;) Jag har nog aldrig sett en lampa och tänkt ”den där skulle va snygg hemma hos mig” :D

 4. @ivve: Aha, du erkänner det som en sanning också! :)

  Mm, jag håller med dig, men för mig är det så självklart att det ingår en kontakt, att jag inte ens skulle komma på tanken att kolla efter information på kartongen. Kollegan menade att det var helt normalt att kontakter inte var inkluderade, så det är nog mest jag som inte har koll. Så har jag heller inte köpt lampor på…. ja, sedan jag flyttade sist antagligen. Det vill säga närmare 13 år. Så nej, jag är inte lampoman, men när man behöver lampor är man mer uppmärksam än annars.

 5. Förresten, det är inte bara bristande kontakt som stör mig – det finns ingen mojäng att hänga på kroken som sitter i taket heller. Antagligen blir jag tvungen att ta bort kroken och ersätta den med något annat – typ skruv med fet bricka.

  Ska försöka släpa mig iväg till Elektriska Svea och kolla hur det är med deras lampor. Även om också deras lampor saknar vitala delar så ordnar det sig eftersom den butiken alltid tillhandahåller god service. Men det dröjer lite, för förutom att det är stängt idag lockar det inte alls att gå ut. Jag får smärtsamma hostattacker vid minsta ansträngning och lär hålla mig hemmavid ett par dagar.

 6. Ibland är det lika bra det inte finns några kontakter på lampan. Hus är olika utrsustade på den fronten och att köpa en lampa med _fel_ kontakt är minst lika irriterande som att köpa en utan.

 7. @Pian: Vet du, jag har faktiskt (efter vad jag minns) aldrig sett mer än en enda sorts lampkontakt – i min värld är det typ svensk standard. Men om det nu är så att vi har en massa olika kontaktbehov så håller jag med ivve om att personalen borde nämna att den inte ingår eller fråga om man vill köpa en kontakt också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: