Man lever så länge man lär

Hejdå, gamla lyan!

I morse träffade jag äldsta och bästa väninnan, för att få tillbaka de reservnycklar som förvarats hemma hos henne. Enda gången de kom till användning var nog när min bror besökte stan medan jag själv vistades på annan ort. Det förvånade mig att jag fick ihop så mycket som fyra par nycklar till lägenheten. Plus några till andra utrymmen i fastigheten.

Efter mötet vid Slussen gick jag till Zinkensdamm eftersom jag hade tid hos optikern – det var ju dags för synundersökning nu när jag äntligen valt bågar. Jag lämnade tillbaka de hemlånade i tisdags och lade undan de två jag valt ut. Den ena blir det vardagsglasögon av och den andra solglasögon. Båda paren blir progressiva och jag undrar hur länge det tar att vänja sig. De borde vara färdiga för avhämtning om ungefär två veckor.

Ikväll gjorde jag ett sista besök i den gamla lägenheten. Jag plockade loss telefonsladden, som var dragen från hallen ut i vardagsrummet, och tömde sedan och städade ur förrådet. Jag bad spindeln om ursäkt för att jag raserade hans skapelser och störde honom. På vägen därifrån, med pall och skurhink och cykel, stack jag in huvudet i lägenheten och sade hej då.

I morgon ska jag till mäklaren för att överlämna nycklar och hyresavier till den nye ägaren. Och få pengar överförda till mitt konto så att jag sedan kan lösa överbryggningslånet. Då får jag äntligen se vem han är, snubben som ska bosätta sig i min lägenhet. Jag måste tillstå att det känns smått overkligt. Men rätt skönt också. Mentalt har jag flyttat sedan länge och det har tagit emot att behöva gå tillbaka dit och ta sig an förrådet.

Sedan gissar jag att det vid tillfälle kan bli frågan om guidning, för den nye ägaren borde väl få utpekat för sig var förråd och tvättstugor och cykelrum finns och vilka nycklar som passar. Men det får bli morgondagens bekymmer. Eller inte, förresten.

Kommentarer till: "Hejdå, gamla lyan!" (12)

 1. Nämeh! Säljer du lägenheten, och inte till mig ens! *förpaffad* ;)

  Hoppas det simmar lugnt med dig!

 2. @ivve: Nämen hej och välkommen och jajamen! Du hade nog samma chans som alla andra, att bjuda stora pengar på den – inte mitt fel att du missade chansen. :)

  Och jo, visst simmar det lugnt med mig. Själv då?

  Anar en blogg jag kanske borde följa…

 3. Hmm.. det e klart, några stora pengar har jag ju inte att vifta med. Blir mest bara nedslagen när jag kollar på priser kring kransen/hägersten. :( Jag får nog pendla in till liljeholmen ett par hundra år till innan jag har råd.

  Just nu simmar det rätt lugnt, efter en mycket stressig vår. Väntar bara på att det ska dra igång igen, så jag försöker vila så mycket som möjligt.

  En väldigt sporadisk blogg, finns även en annan blogg-url som kan vara mer ”intressant” – och än mer sporadiskt skriven – om damen så vill ha.

 4. @ivve: Huh? Håller vi till i ungefär samma krokar, menar du? I så fall är det ju straffbart att inte träffas!

 5. Ja x2 tydligen. :)
  A tad upptagen i veckorna 2 nu, men sen så!? =)

 6. @ivve: Kul! Då kan vi kanske luncha eller något – jag börjar ju äta så smått och försiktigt om en och en halv vecka ungefär. :)

 7. Ohh, ja jag läste lite i början av bloggen nu och såg ditt projekt. Ballt!

  När du nu flyttat alla böcker förresten, såg du boken vi letade? *skratt*

 8. @ivve: Ajuste, jag visste väl att det var något jag skulle berätta för dig! :D Jo, jag hittade boken – den låg bakom de andra böckerna på en hylla! Det var den enda boken som hamnat bakom, så jag undrar verkligen hur det kom sig. Du kan få tillbaka den när vi lunchar. :) Eller inte, förresten – jag har ju inte packat upp bokkartongerna ännu, så det dröjer nog innan jag ser den härnäst. Om inte du vill komma hit och hjälpa till. ;)

 9. @ Ohh! Den finns alltså. Skoj! Jag måste nog läsa om hela boken igen. Så har mina medpendlare något att fundera över när jag sitter å storgråter på tåget igen. Det var ju flera veckor sedan senast. :)

  Fast vidare brått e det ju inte med boken, och just nu är jag inte riktigt lämpad för annat än att försöka smyga bort min nackspärr, men om boklådorna finns kvar om flera veckor så kanske jag inte e helt ovillig på att skapa lite oreda i dina hyllor. =)

  … vadå komma ur spår i kommentarerna… man skulle visst skriva sådana kommentarer annorstädes. Ber om ursäkt för min kommentarsanarki!

 10. @ivve: Tja, så länge du pratar med mig är det väl rätt okej att halka ur spår. :) Jag antar att jag också borde läsa boken… säg inte att det var därför den blev liggande hos mig en gång i tiden?

  Jag gissar på att bokkartongerna finns kvar om några veckor. :)

 11. Ja, några spöken ska jag ju inte börja prata med så, det blir nog bra det här. Vill minnas att det var en rätt bra bok, men så är jag duktig på att romantisera saker. Nej, den lämnades inte för att du skulle läsa den, även om du får göra det, utan för att mitt förvirrade sinne glömde inkludera den i packlistan. Hade typ 20 sidor kvar att läsa eller något liknande.

  Så bra att boklådorna finns kvar ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: