Man lever så länge man lär

Jag har flyttat!

Allt utom gitarren, dörrmattan, en stol samt några hyllplan och två krukväxter befinner sig nu i den nya lägenheten – jag har alltså flyttat. Kvarstår: större möbler och saker nere i förrådet. I morgon hämtar jag resten samt plockar ned taklamporna.

I det större sovrummet har jag skapat mig ett basläger, som jag inrett med det mesta jag anser mig behöva: sovplats med klockradio och läslampa, datorplats (inkl. dator förstås!) och tv. Dvd-spelaren brydde jag mig inte om att koppla in eftersom jag inte har en susning om var min mor packat/placerat de osedda dvd:erna som låg framme på vardagsrumsbordet. Eller är det jag själv som är skyldig? Resultatet är detsamma, men det gör inget för min ”riktiga” dator har ju nu återfått nätkontakten.

Om man undantar omklädningsrummet satt (eller låg) jag inte ned en enda gång förrän strax efter åtta ikväll, så det är inte konstigt att fötterna värker. På morgonen körde jag några vändor med pirran och sedan tränade jag med den nyligen återfunna väninnan. Efteråt promenerade vi i solskenet bort till Skanstull och besökte Bolagret (fantastiskt ställe! Jag blev kär i flera olika möbler och tavlor, och inser att jag skulle vilja ha både ett metalliskt naturrum och ett riktigt metallrum) och sedan gick jag hem och körde fler vändor med pirran och flyttade över dammsugaren och dammsög hela j-a lägenheten (det känns att ytan är större!) och sedan invigde jag nya tvättstugan (likadan som den gamla, men med bättre layout) samtidigt som jag upprättade mitt basläger, vilket bland annat medförde flera sökningar i kartongerna ute i förrådet.

Behöver jag berätta att ryggen har tagit stryk idag?

Trots att jag gått ganska mycket saknas det fortfarande några hundra steg på räknaren, så det får väl bli en promenad innan läggdags. En sväng runt huset borde faktiskt räcka. Och sedan blir det premiärsovande här i den nya lyan, som sig bör på en madrass på golvet. Jag tror jag kommer att sova som en stock.

Kommentarer till: "Jag har flyttat!" (15)

 1. GRATTIS! När bjuds det flyttgröt? Jag tar gärna en pulverdryck! :)

  Hur går det med dem har jag undrat ett tag…

 2. @vajlet: Tack! Flyttgröt vet jag inte ens vad det är, så sådan bjuds det nog aldrig. :) Och med dryckerna går det bra – det finns ingen anledning, tycker jag, att skriva om dem när det hela går som på räls. De har blivit en del av vardagen. Man kan säga att jag i princip vant mig av med att äta. Annat än nån ”bar”, då.

 3. snowflake sa:

  Grattis! Första natten på ett nytt ställe är alltid speciell. Det blir spännande att se sen.
  Minns du när vi lyssnade på Nils Landgren på Jazz&Blues för några år sen? Igår var P och jag på årets tillställning, och minsann, Nisse var där igen med Bobusläns big band. Snacka om att åldras med behag, han blir bara sexigare… Mums. (Bandet var bra också. :-) )

 4. @vajlet: Och haha, om någon ska bjuda på flyttgröt så är det ju inte jag! Efter lite research har jag kommit fram till att flyttgröt är mat som andra tar med sig till stackars mig, som är mitt i flytten och inte har material för att laga till någon mat. Typ.

 5. @snowflake: Tack! Jag sov som en stock, precis som jag trodde. Och vaknade med huvudvärk, nästan som en baksmälla. Jag tror att jag helt enkelt drack för lite under gårdagens hårda arbete.

  Och klart jag minns det. Jag har dock aldrig tyckt att Nisse är sexig, så där jag kan varken säga bu eller bä. Men bra är han!

 6. Grattis till flytten då! Hoppas du kommer att trivas. :)

 7. snowflake sa:

  Du kanske aldrig sett honom dansa… ;-)

 8. @KaK: Tack! Och ja, det återstår förstås att se. Men om det inte känns bra så får jag väl flytta igen. :)

 9. @snowflake: Du får nog definiera ”dansa”. Avser du t.ex balett så nej, då har jag aldrig sett Nisse dansa. :)

 10. Åh grattis :-) Dubbelt upp får man väl säga, dels till flytt dels till att dieten går som på räls, som du skriver!

 11. @Lärarinnan: Tack, och tack! :)

 12. @Lärarinnan: Fyller inte du år någon gång här i dagarna, förresten? Grattis i för- eller efterskott, i så fall. :)

 13. Grattis till flytten. Träna mitt i allt det? Du är duktig du. :) Flyttgröt vet jag inget om. Men hårdbröd och salt ska man få i inflyttningspresent har jag hört. Så blir man aldrig utan mat. Under en period av mitt liv hade jag vääldigt mycket salt hemma. Flyttade ofta…

 14. @Pian: Ja, jag är duktig. Men det kändes i kroppen både igår och i morse, kan jag säga. Nu är jag dock människa igen, om än med viss träningsvärk. :)

  Just det. Bröd och salt… och en peng, dessutom – läste jag någonstans på nätet. En mycket gammal tradition, tydligen. Pengen ska bringa lycka eller något i den stilen. Faktiskt köpte jag själv salt här i veckan (det är verkligen inte ofta det händer – såvitt jag minns tog saltet senast slut då jag hade inneboende och det var ju ett antal år sedan, det) – Seltin till kontoret och vanligt salt till hemmet. Fast hemma använder jag iofs för tillfället bara Herbamare. Det blir väl först när jag börjar laga mat igen som det vanliga saltet kommer till användning.

 15. @Pian: Och tack, glömde jag ju skriva. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: