Man lever så länge man lär

Flyttdatum är spikat

Från och med måndag bor även mina möbler i den nya lyan. Själv kommer jag nog då redan att vara installerad, om än temporärt – jag räknar med att tömma (med undantag för det som flyttfirman tar hand om) den gamla lägenheten i helgen och sedan sova på en madrass på golvet tills de större möblerna kommer på plats. På något sätt tycker jag det hör till att leva lite primitivt den första tiden i en ny lya. Den första veckan (eller veckorna?) i den gamla lyan sov jag också på golvet eftersom jag lämnat vattensängen bakom mig i flytten.

Flyttstädningen utförs samma vecka som nye ägaren tar över. På så sätt hinner där väl inte bli alltför dammigt, kan jag tänka.

Jag fick in ett antal flyttofferter av varierande kvalitet och valde en av de firmor som faktiskt bemödat sig med att (vilket jag angett som ett önskemål) ringa upp och diskutera saken. De kunde också tänka sig att ta hand om bortforslingen av den gamla tvättmaskin som stått i förrådet sedan jag flyttade in vilket annars hade blivit jäkligt knepigt. Jag har ju ingen bil och vill väldigt ogärna besvära vänner och bekanta som har det. Minns så väl tiden då jag själv var den i bekantskapskretsen som hade bil. Det var inte roligt att alltid tvingas stå till tjänst.

Målarna verkar vara klara också – när jag kom till lägenheten igår kväll var deras prylar borta och nycklarna låg på hallgolvet. Kvar på köksbänken låg ett par läsglasögon, som torde tillhöra någon av dem – jag gissar på ägaren. Jag får väl ringa och tala om att jag hittat dem, samtidigt som jag ställer några frågor. I stort sett ser det bra ut, men det är några detaljer jag vill diskutera. Det känns jobbigt att jag ska behöva göra det.

Fascinerande är det att se färgen när den nu finns på hela väggar, i både sov- och vardagsrum. Den känns bra mycket mörkare än på fondväggen i den gamla lägenheten. Mörkare än jag väntat mig, trots att jag mycket väl vet att färg upplevs starkare på större ytor. Jag undrar om det verkligen är samma nyans? Det gör mig inget att den är mörkare, ska jag väl också påpeka – intrycket blir ju bara mysigare. Men kanske svårare att kombinera så som jag föreställt mig. Nåja, sådant där ger sig när jag flyttat in, d.v.s när möblerna kommit på plats.

I övrigt har jag idag också sagt upp elen i den gamla lyan och pratat med försäkringsbolaget om en förlängning fram till tillträdesdatumet. Det visade sig också att den där överlappningen inte gällde bostadsrätten utan bara bohaget. Om jag nu förstod det hela rätt. Vilket alltså borde innebära att den gamla lyan inte haft någon bostadsrättsförsäkring under de senaste veckorna. Attans tur att det inte hänt något, då.

Nu kan jag faktiskt inte komma på något mer jag måste göra för att ro iland den här flytten. Snart, snart kan jag få njuta. Jag längtar efter att kunna slappna av och slippa den där gnagande känslan av saker jag måste komma ihåg att göra, organisera, ta hand om och fixa. När flytten är avklarad kan jag ju äntligen vända blicken utåt igen, mot livet där utanför. Kanske träffa en eller annan intressant människa, till exempel.

Kommentarer till: "Flyttdatum är spikat" (11)

 1. Apropos den sista punkten kommer jag passera Hufvudsstaden i Juli, och skulle uppskatta en gemensam fika om det kan arrangeras.

 2. Apropos den sista punkten finns det fina tågförbindelser i västerled :-) Om de inte uppskattas så uppskattar jag i alla fall att du har gästrum numera! :-)

 3. @Örjan: Det kan definitivt arrangeras. Förutsatt att passerandet äger rum under den senare delen av juli, vill säga. De två första veckorna av den månaden befinner jag mig nämligen i Bretagne, om jag inte fattat resplanerna fel.

 4. @MiaMia: Ja, västerledsresor kan det nog finnas utrymme för sedan, i juli. Och gästrummet kommer nog inte vara mycket att hurra för än på ett tag, men framåt hösten kanske. :)

 5. Åh, att flytta in är så mycket roligare än att flytta ut. Kreativt att ställa saker på sina nya platser och hitta nya lösningar. Flytta ut är mest damm, slit och gamla prylar som borde köras till återvinningen.
  Intressant med färgen… man tycker att en fondvägg borde vara tillärckligt stor som provlapp. Jag kommer också gärna och tar en kik någon dag, gästrum eller inte. :)

 6. Jag vet inte riktigt ännu, men det blir den första halvan av månaden, eftersom jag vill se Arnljotspelen (http://www.arnljot.se/Ny_arnljot/index.asp), och gå på permiär- eller avslutningsfesten. Även om det nu är tio år sedan jag deltog själv (i rollen som den reformerade rövaren Åflo-Faste) känner jag de flesta som är med, och det är ett praktiskt sätt att träffa ne massa gamla vänner på en samlad plats.

  Det beror på andra åtaganden – jag måste kolla kalendern för att se när jag har vikingashower – men om jag går på avslutningen lär jag vara kvar någon eller några dagar efter innan jag åker hem, i vilket fall du kanske hunnit komma hem själv.

  Vad ska du göra i Bretagne?

 7. @Pian: Det är väl egentligen alltid så att det är roligare att komma till något nytt än att lämna något gammalt bakom sig?

  Just nu känns det faktiskt lite jobbigt, det där kravet på att vara kreativ – jag orkar inte tänka på sånt, vill ju bara vila nu! :)

 8. @Örjan: I Bretagne ska jag… tja, bara vara ledig, ha semester. Det blir ungefär som Provence förra året, fast en vecka mer – jag och bror med resp. bästa vänner + familjer. Vi hyr ett hus. Jag vet inte exakt när jag återkommer, men ska kolla upp det. Det vore himla trist att inte få träffa dig när du ändå är i närheten.

 9. Kul att du börjar komma till ro och på riktigt kan ”hitta dig själv” i den nya lyan! Bretagne låter inte helt fel det heller för övrigt…

 10. @TT: Komma till ro var nog dessvärre lite mycket sagt. Det är ju nu det börjar – en jädrans massa beslut kring vad, var och hur. Och det verkar som om kylskåpet inte vill vara med och leka. Jag hade verkligen inte räknat med att behöva renovera köket än på ett år eller så. Men det reder sig säkert. Ang. Bretagne vet jag nästan ingenting, men håller med dig. :)

 11. @Örjan: Ja, går du på avslutningsfesten så hinner jag hem – vi återvänder visst till den kalla norden före helgen, ca den 10/7. Du får gärna stanna i Stockholm ett tag också, om du vill/kan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: