Man lever så länge man lär

Flyttrapport

Jag är fortfarande bortkopplad och har ingen som helst koll på vad som händer i nät- eller nyhetsvärlden. Det känns ganska skönt. Världen blir nära och omedelbar på något sätt – det jag ser och hör är också det som finns. Det övriga bleknar bort.

Men nu händer det lite saker igen, på lägenhetsfronten, utöver att min mor och jag ägnat en hel del tid åt att packa och flytta över saker till den nya lyan. Kläderna åkte in i garderoberna och köksprylarna i skåpen medan det mesta andra fått mellanlanda i förrådet så länge.

Målarna kom i morse och har påbörjat arbetet. Enligt min mor hade de börjat måla taken när hon tittade förbi i lyan. Kul!

Nu gäller bara att hitta någon som är villig att flytta mina möbler och städa ur lägenheten. Det går inte jättebra, enligt min mening. Jag skulle hemskt gärna vilja prata med någon om saken, men har än så länge bara fått ett löfte om att bli uppringd, fyllt i ett antal formulär samt lämnat meddelande på en telefonsvarare. Behöver jag skriva att jag börjar känna mig lite nojig över det hela? Nu är det ju ingen panik, men jag skulle förstås vilja ha det avklarat så fort som möjligt.

Så här senare, när det är dags att gå för dagen, har jag i alla fall fått telefonsamtal från två flyttfirmor, vilka båda skickar offerter via mail. Det verkar svårt att förstå att en bil inte direkt skulle tillföra något till min flytt, men båda firmorna låter som bra alternativ. Rimliga priser och trevligt bemötande – sådant räcker långt.

Kommentarer till: "Flyttrapport" (6)

 1. Roligt att det går framåt! Lycka till!!!

  Själv har jag faktiskt lyckats packa upp alla flyttkartongerna…

 2. Åh vad lyxigt skönt att anlita en flyttfirma! Jag minns fortfarande med förfäran vår senaste flytt. Då var vi nio personer som efter varierad förmåga slet en hel lång dag. T o m killarna som är träningsfreks och i toppkondition var trötta och möra när vi väl var klara. Av detta kan man dra slutsatsen att det inte är bra att samla på sig för mycket prylar. :-)

 3. Vad spännande att det går framåt. Hoppas flyttfirmorna ger dig ett bra pris. Din flytt kanske blir jobbigare för dem än ”normalflytten” där man packar allt i en bil, vilar i bilen och sedan bär igen. Men som du skriver, en bil skulle inte direkt tillföra någonting.
  Jag har nästan bestämt mig för turkosa snickerier, brutet vitt i fönstren och gult på väggarna. Skriver nästan. Men å andra sidan tar det ju lite tid innan jag är kommen dit…
  Hoppas din målare gör ett bra jobb. :)

 4. @MiaMia: Bravo! :) Jag vet inte om jag kommer att vara lika duktig… har en känsla av att mycket kommer att ligga kvar i sina kartonger för alltid eller för evigt.

 5. @Petra: Det fåniga (eller hur man nu ser det) är att flyttfirman får ta bara en liten del av mitt bohag – främst tyngre möbler, som inte känns som rimligt besvär att flytta själv. Så värst många sådana har jag inte. Resten (kartonger och mindre möbler som funkar på lilla pirran) har ju jag och min mor redan flyttat över till den nya lyan.

  Jag inser att det är en jäkla skillnad på att flytta inom samma kvarter och ha gott om tid på sig kontra att behöva flytta allt typ samtidigt och per bil – vilket väl är ett vanligt scenario.

  Jag har förresten insett att jag inte har så jättemycket prylar. Men däremot böcker, cd- och dvd-skivor… och sängkläder samt vanliga kläder!? Kultur- och textilfreak, tydligen. ;)

 6. @pian: Bra pris skiter jag i – jag vill ha bra service. :) Den firma jag valde var alls inte billigast, men den kändes bäst. Vi får väl se sedan om de levererade enligt mina förväntningar.

  Turkost och gult… det låter för mig som rätt många färger?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: