Man lever så länge man lär

Tredje gruppträffen

Dagens lunchpromenad blev oväntat, men inte det minsta otrevligt, lång. Det känns som en riktigt bra modell, att dricka sin varma soppa och sedan ge sig ut på marsch i solskenet i pratbart sällskap. Förutsatt att det är solsken ute förstås. För bara några veckor sedan hade sådana här promenader varit helt otänkbara. Jag hade inte orkat och inte ryggen heller.

Till gruppträffen kom jag sedan alldeles lagom för att hälsa på några av gruppmedlemmarna och skämta bort några minuter. Därefter var det dags att ge sig ut för att gå en runda på ca 750 meter, som man ska gå så snabbt man orkar. Tiden det tar, i kombination med ens BMI, ska ge ett konditionsvärde. Marschen kommer att upprepas vid ett senare tillfälle och förhoppningen är då förstås ett förbättrat värde. Först gick vi i samlad tropp för att lära oss vägen, sedan gick vi en och en med 30 sekunders fördröjning. Jag blev omgången av någon med längre ben och mindre övervikt. Förresten har jag nog inte berättat att gruppen består av enbart kvinnor, men så är det.

Redan innan jag lämnade kontoret hade jag bra siffror på stegräknaren och efter de här två rundorna samt promenaden hem från tunnelbanan hade jag plötsligt gått nästan dubbelt så mycket som jag behöver enligt mitt mål. Målet borde nog justeras uppåt för som det nu är överträffar jag det varje vardag utan att anstränga mig det minsta. Hur som helst kom jag på idén att göra ännu en resultatsida – den här gången en där jag presenterar mina stegresultat i förhållande till målet.

I övrigt går det fortfarande bra, jag håller mina mattider och äter det jag ska äta och det är rätt bekvämt och inte ett dugg äckligt, vilket en del andra kursdeltagare inte alls håller med mig om. Och vikten minskar stadigt, så det blir absolut ännu en kortare stolpe efter nästa veckas vägning. Skönt var det när jag i morse tog på mig nytvättade jeans och tyckte att de kändes som pyjamasbyxor – förr satt de ganska tight och det tog en dag att liksom gå in dem igen. Så icke längre.

Kommentarer till: "Tredje gruppträffen" (17)

 1. Du går från klarhet till klarhet.
  Jag kan bara stå intill och ropa GO GO! Heja!!

 2. heja dig! vad är dagsantalet steg då? 10.000, färre, fler?

 3. @MsGarbo: Jaja, bara du inte ropar hej, så…! Tack. :)

  @vajlet: Ja, heja mig! Färre. Det hade varit rätt dumt att sätta ett högt mål för någon som jag, med i princip obefintlig kondition, eftersom det målet hade blivit oöverstigligt och bara nedslående. Målen behöver vara realistiska och nåbara – det är viktigt för motivationen. Och det är fullt avsiktligt som jag inte skrivit ut exakta tal. :)

 4. Men det blir ju mycket mer konkret med exakta tal, tänker du inte på oss i publiken? :-)

 5. @snowflake: Nej. Det är ju mig det handlar om, inte er. Fast jag tänker på er också – och vill inte uppmuntra till någon tävlan. :) Föreställ dig en siffra och utgå från den, om du vill bli konkret!

 6. Imponerande! Snart kommer du till det iofs rätt behagliga problemet med kläder – när ska man köpa nya och hur många plagg är det idé att köpa eftersom man ska fortsätta att gå ner i vikt?

 7. @MiaMia: Äsch, jag har massor av kläder som är för små (och är inte heller värst modekänslig), så jag klarar mig nog ett tag. :)

 8. jag är bara impad av din bedrift och skiter egentligen i hur många steg det är. ville mest ha nåt att förhålla mig till.. sa det där med tiotusen eftersom det är det jag läst att man har som värde för hur mkt man bör gå om dagen allmänt. sen har Skipperskan det också som riktlinje i sitt program.

  själv har jag inte lyckats få stegräknaren att räkna tillförlitligt så jag la bort den. kanske skulle köpa en av bättre kvalitet istället (fast den jag har är från Stadium och borde vara okej..)

 9. @valjet: Tack. Idag kände jag väldigt tydligt att jag saknar någon som bekräftar mig och säger att jag är duktig så din kommentar kom i högsta grad lägligt. Sedan undrar jag jag inte också är rätt kass på att notera sådant. Det är ju t.ex många på jobbet som visar intresse och frågar hur det går. Kanske är de också lite impade fast jag inte tänker så?

  Ja, även på Itrim pratar man om 10 000 steg per dag, så det är väl antagligen dit jag ska. Sedan. Kanske om 8 veckor. :)

  Vad gäller tillförlitligheten på stegräknaren har jag inte haft några problem – den har räknat perfekt de gånger jag kollat. Det lär vara viktigt att den ligger an mot höften eller där omkring, för att liksom fånga upp det rätta svänget. Kollegan hade t.ex sin i en benficka när vi var ute och gick och det visade sig att den då räknade ungefär dubbelt. :)

 10. Det kanske är dags att damma av sin stegräknare, men jag tyckte inte den funkade så himla bra. Det var nåt medskick i nån McDonaldsmat för länge sedan så det kanske inte är så konstigt förstås. :)

 11. @KaK: Haha, då gissar jag att den är en glädjemätare! :)

 12. Denna förnedring — hälsospåret — utsattes jag för igår. Hon efter mig kom nästan ikapp, trots att vi gick med en minuts mellanrum. Sen hamnade jag på orange = du har dålig kondition. Du minns att det fanns grönt = bra, gult = inte riktigt så bra, orange = dåligt, och så rött = du har jättestor förbättringspotential. :-)

 13. @snowflake: Ja, det kändes som förnedring. Då. Idag skulle jag nog faktiskt se det mer som förbättringspotential, inser jag. Du kommer troligen att känna dig rätt nöjd nästa gång du går. :)

  Som jag skrev i inlägget var det meningen att vi skulle gå den där rundan fler gånger, men det blev aldrig av. Funderar på att gå dit och ta den nu. :) Jag lovar att jag har bättre kondis idag än då, men det vore bra om jag hade papperet kvar och kunde hitta det. Med resultatet och med värderingen av tiderna.

  • Fick du ett papper? Det fick inte vi.
   Annars är det rätt intressant att jämföra de andra värdena (från vägningsremsan du vet).

   Nu ska jag ta en promenad. :-)

 14. @snowflake: Jag minns inte om vi fick något papper, men OM vi fick det vore det bra om jag kunde hitta det. :) Och ja, det var väldigt intressant att jämföra remsans värden mellan gångerna. Undrar om jag skulle få väga mig om jag tittade in och sade hej någon dag? Men skulle jag verkligen vilja det??

 15. Porva. Kanske kan man betala för ett engångstillfälle?

 16. @snowflake: Vi får väl se vad som händer – om jag råkar passera förbi eller så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: