Man lever så länge man lär

Köpa ny lägenhet?

Jag kollade på status i budgivningen för lägenheten jag var och kikade på i söndags – den hade ju ungefär allt jag vill ha, förutom ett renoverat badrum (vilket jag ju har idag). Men det badrum som finns är funktionellt, så det är lugnt. Lägenheten har ett rum mer, ljusinsläpp och någon sorts utsikt – utöver allt det jag har redan idag. Sådant som bredband, badkar och balkong alltså. Sedan är det också ett riktigt rymligt kök, vilket är en stor bonus – nu har jag bara ett halvt. Och måste ha matplats i vardagsrummet, vilket vore väldigt skönt att slippa.

Efter att jag varit och tittat på den hade jag ju lite svårt att släppa tankarna på lägenheten, funderade på hur jag skulle använda de olika rummen och hur och var mina möbler skulle passa in. Ja, jag provbodde lägenheten i tanken.

Rent faktiskt var det ju precis en sådan här lägenhet jag önskade mig när jag började tänka på att skaffa större. Det finns väldigt få liknande lägenheter i föreningen, såg jag när jag kikade närmare på de olika planlösningar som finns, så chansen att det dyker upp en till för försäljning inom den närmaste framtiden är rätt liten. Och… jag undrar om jag kan bo högre upp än så där? Minns när jag hängde med väninnan och kollade på en lägenhet näst högst upp i huset – och inte klarade av att gå ut på balkongen för att jag blev alldeles yr i huvudet. Någon svindel fick jag inte i den här lägenheten.

Det har ännu bara kommit in två bud vilka enligt min mening ligger på en rätt låg nivå (fast vad vet jag, egentligen?). Det andra är marginellt högre än det första. Ju mer jag tänker på det, desto mer frestad blir jag att ge mig in i matchen. Enligt mäklaren i måndags borde det finnas en dag eller två att spela på. Vore det inte dumt att inte åtminstone göra ett försök?

Kommentarer till: "Köpa ny lägenhet?" (4)

  1. Tja. Lägg ett bud och se vad som händer?

  2. Ja, lägg ett bud! Bestämmer du dig sedan för att köpa och vill renovera badrummet så kan du ta en pulvervända till. Då är du ju ändå förstoppad och saknar åtminstone inte toaletten. ;)
    Åh vad många nätter jag ägnat åt att möblera lägenhet. Flyttade ofta förr så tillfällena kom regelbundet. :)

  3. @MsGarbo: Sure, men… sedan då? Iiih!

  4. @Pian: Om jag skulle göra en badrumsrenovering igen skulle jag definitivt se till att bo någon annanstans under tiden.

    Förresten, om jag flyttar kanske du har lust att komma och hjälpa till? Kanske inte med flytten som sådan, men med funderandet åtminstone.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: