Man lever så länge man lär

Jag hungrar!

Det här är min första dag med enbart måltidsersättningar och så här långt har det väl gått bra, d.v.s. jag har inte fått i mig något annat än det jag ska enligt programmet. Men jag är både hungrig och frusen och trött och önskar att det redan gått en vecka eller så, så att den inledande omställningsfasen var över. Det känns tråkigt och jag blir rastlös och lite lättretlig.

Dagen inleddes med en chokladpulversoppa, som smakade ganska äckligt men gav någon sorts mättnadskänsla. Jag tog mig friheten att bli sen till jobbet och att gå till den något mer avlägset benägna tunnelbanestationen i stället för till min vanliga. Dit var det cirkus 1800 steg. Jag ska kolla hur långt det är till den vanliga stationen också, tror inte att det är särskilt stor skillnad. Ett halvt kvarter hit eller dit. Jag gissar på 1450 steg, så får vi se sedan om jag ens ligger i närheten.

Det är lite roligt att ha koll på antal steg (någon nördgen, säkert) och vet man hur långa olika sträckor är blir det lättare att planera gåendet i relation till uppsatta mål. Vilket är jämförbart med att agera ögontjänare, men vad tusan – att man gör något av fel skäl förminskar ju inte bedriften eller ogiltiggör resultatet. Hu, ordhjärnan funkar inte till 100%.

Chokladsoppan räckte förvånansvärt långt (kanhända för att jag drack närmare en liter vatten under förmiddagen), men en halvtimme innan det var dags för lunch började magen knorra. Nu provade jag potatis- och purjolökssoppan, och då inte bara blandad utan även värmd – den sortens mat ska ju inte ätas kall. Soppan var helt okej och ganska fyllig. Nästan krämig. Möjligen skulle jag önska lite mer kryddor, men det får jag ju lägga till om jag vill. Jag kände mig helt nöjd efteråt.

Mikrovågsugnens vridreglage för inställning av tid var väldigt inexakt, vilket irriterade mig eftersom det blev omöjligt att avgöra om den stod på en eller tre minuter. Eller något annat. I morgon ska jag kika närmare på den andra mikron.

Redan en dryg timme efter lunchen började magen knorra igen. Jag drack mer vatten och försökte förlora mig i jobbet, men det gick inte särskilt bra. Frös gjorde jag också, men det står inte helt klart om det beror på verklig kyla i mitt rum eller om det bara är näringsbristen som gör sig påmind. Jag brukar ju bli iskall om fingrarna när jag är trött och/eller behöver äta, men PF tyckte att mitt rum kändes kallt, definitivt kallare än hans. Nåja, det kan ju vara en kombination av orsaker också. Och egentligen är det oviktigt, men jag tror på näringsbrist.

När GP vid fyratiden tittade förbi var jag snabb att haka på och nu undrar jag hur jag ska klara av att vänta tills det blir dags för middag. Mat, mat, mat. Det är nästan allt jag kan tänka på just nu. Eller rättare sagt: det är hungern jag tänker på, för någon mat är och blir det ju inte frågan om. Och det är inte så att jag längtar efter mat heller, det är bara det att kroppen är hungrig. Och med rätta, eftersom den hittills idag inte fått mer än 450 375 (ni ser, hjärnan funkar inte bra!) kcal. Det är lite. Och sålunda spritt språngande normalt att vara hungrig.

Jag ska ta och rensa ur kylskåpet så att där verkligen inte finns något att äta. Som läget är nu börjar det nyligen påbörjade Bregott-paketet se lockande ut. Den halvtomma Polly-påsen på bordet i vardagsrummet har dock ingen dragningskraft på mig. Socker är (vilket jag är tacksam för!) inte riktigt min grej, jag tycker det mest smakar artificiellt. Ska jag ha något sött väljer jag hellre honung. Men visst, jag har haft ett antal godisfrossor på sistone – därav påsen på bordet. Men är det något jag inte skulle kunna motstå så är det chips. Salta och flottiga chips…

(här tog jag en paus för att genomföra rensningen – bara för säkerhets skull, för jag är verkligen förskräckligt hungrig…)

Planen för kvällen i övrigt handlar om att ta ett varmt bad för att försöka tina upp en frusen själ, och sedan möjligen hänga på nätet ett tag — det kan ju ha hänt något viktigt — och/eller fortsätta extrahera enskilda låtar ur mina Rekyl-inspelningar (mp3 från vinyl). Jag kom visst av mig efter den första plattan.

Men det allra viktigaste, det jag otåligt väntar på… är att det ska bli middagsdags. Hur många ”hungrig” skrev jag i texten?

Kommentarer till: "Jag hungrar!" (16)

 1. Varmt té, får man dricka det? Det borde ju hjälpa till att hålla värmen.

  En liten teknikalitet: Jag har Firefox och när det gäller de här nyckelorden så är ju ordet ”viktminskning” jättestort och hos mig syns inte de sista bokstäverna, så det ser ut som det står ”viktminsknir”. Ville bara påtala detta ifall det är något som inte är som det ska. Eller om jag måste leva med det. :)

 2. Ja, man får dricka både kaffe och té. Utan mjölk och socker (eller honung, då), förstås. Light-läsk är tydligen också okej, men inget för mig – jag dricker hellre vanligt kranvatten. Apropå varmt vatten så kände jag ett sug efter buljongtärningarna också. Kanske borde ha rensat ut dem med när jag ändå höll på…

  Så där ser det ut för mig också, och det är såvitt jag vet inget jag kan påverka – använder ju en färdig mall (med angiven maxbredd, antar jag) i en hostad lösning, då är man ganska bakbunden. Antar att den bästa åtgärden vore att skriva mer i ett annat ämne så att viktminskningen trillar av pallen. För att byta mall är ingen jag vill göra, även om det också skulle lösa problemet. Så du får nog alltså leva med det tills jag blir fixerad vid något annat än hunger. :)

 3. passa dig som satan för lightläsk säger jag. dels är aspartam och sånt att lura huvet o kroppen att den ska få socker, o när inget socker kommer får man än fler dåliga effekter än av riktigt socker. sen är det med aspartam som med glutamat att vissa med hjärnor som ser annorlunda ut att de blir kajko av det. det är du som kallar dig geek och nörd, kom ihåg det nu, inte jag! så det är inte mitt fel att jag gör samma kopplingar till eljest-hjärnor nu som annars.. ;) allvarligt talat så är det bara skräp med tillsatser så kan du avstå så är det väl skitbra! jag trodde du var ett kakmonster så jag blev lite förvånad av att du säger det är chips du längtar efter… vi har väl setts på fik o inte hemma, så jag fått fel bild.. ;)

  lycka till!! köp många goda teer, örtteer och nya kaffesorter, så DET blir lite roligare iaf..

 4. Jag, kakmonster? Hahaha! Jag skulle nästan bli förvånad om du sett mig äta sötsaker – jag käkar nästan alltid mackor på fik, nämligen. Hm, fast när vi sågs senast blev det nog faktiskt en sällsynt bulle. Men tänk att det kan bli så skevt! Det kanske är så att jag ser de träffarna som något utöver det vanliga (vilket de ju är) och att jag då även väljer att tugga på något annat än det vanliga. Annars har jag nog ingen förklaring att komma med.

  (för inte kan väl det där vara en sådan där felaktig självbild?)

 5. jag säger som vajlet, akta dig för lightläsken, eller de däringa sötningsmedlen överlag. Läskigt. (och nu var jag tvungen att fundera på om jag sett dig äta sötsaker, men det har jag inte vad jag kan minnas, så din självbild där var det nog inget fel på)

 6. Mm. Egentligen en överflödig varning eftersom jag varken suktar efter sött eller gillar lightläsk – vanlig läsk har jag kunnat dricka någon enstaka gång per år, men lightläsk har jag alltid tyckt är ogott (vill inte slita ut ordet ”äckligt” – det kan jag kanske behöva till pulverdryckerna vartefter tiden går). :) Å andra sidan kan det ju finnas andra som behöver varningarna, så tack!

  Och jag är visserligen sugen på chips igen (trots att jag just ätit min varma tomatsoppa) men råkade trilla in på ”Sista chansen: 500-kiloskliniken” (tv3) – och jösses så glad jag är att jag tagit tag i saken innan det gått så långt som för dem i programmet!

 7. …375 kalorier på en hel dag…?

  SHIT…

  Du, det är ingen lek det där…!!

  Fatta hur lite 375 kalorier är, det är ju INGENTING!!

 8. Ja, men nu har jag ju fått middag så jag är uppe i hela 500 kcal. :)

  Seriously, det torde väl vara just det låga energiinnehållet som tvingar kroppen att börja förbränna fett. Och rätt snabbt också. Annars är ju min mest tränad på att lagra fett, misstänker jag.

 9. ja asså, missförstå mig rätt. jag trodde övervikten kom sig av kakor mer än av… säg béarnaisesås. har sett dig äta sött på det där stället Lasse i Parken o på Rival back in the days osv.. som sagt, vi har ju setts på fikor o då är det ju annat än vardag, om man nu inte fikar jämnt o ständigt. själv är jag tämligen ointresserad av såväl chips som kakor som godis, det är mjöl i renare form som skapat valkar. eller iaf kolhydrater som bröd bröd bröd och så pasta, plus couscous och ris. helt okej om man kan begränsa sig. det kan jag inte så bra. jag kunde nog äta åtta rostmackor på raken förut.

 10. Exakt varifrån övervikten kommer kan jag nog inte säga för den har varit med mig nästan så länge jag minns. Jag har alltid varit rund, även om det blivit värre med åren. Jag tror att ett problem handlat om stillasittande liv utan motion och så dåliga matvanor – jag har ätit för sällan och ofta fel för att jag varit så jävla hungrig.

 11. @Mia
  Kan du förresten säga mig vad den där plug-inen (eller vad det nu kan heta i bestämd form) heter som gör de där nyckelorden? Jag har letat men jag kan inte komma på vilken det kan vara.

 12. @Kak: Jag skriver ”plugin:en”. :)

  Ang. nyckelorden så vet jag inte. Alltså, det är en widget som används i det tema (White as Milk) jag valde, bara. Widget:en kallas ”tagg-moln”, vilket jag antar betyder att det på engelska heter ”tag cloud”. Jag är övertygad om att det är en standardkomponent i WordPress, inte minst att döma av supporttrådar som denna.

  Kör du egen WordPress-installation eller bara egen domän? Jag menar, hur mycket möjligheter har du att lägga in egen kod i dina mallar? Och om du kör eget, använder du senaste versionen (f.n. 2.3.3)? Oavsett vilket så kan det vara idé att kika på andra teman – jag tycker att taggmoln borde finnas med som standard i de flesta moderna teman.

 13. @Mia*: Det är inte med i mitt tema i alla fall. Men jag ska leta lite mer. Första frågan i stycke 2 är jag inte säker på att jag förstår men jag tror det är alternativ 1. Jag har en egen domän och jag har inte bloggen genom WordPress.org utan jag har satt upp den själv. Visst kan jag väl lägga in egen kod i mallarna men där är jag väl rätt mycket ute på hal is. Jag kör version 2.0.6 främst för att jag inte har tagit mig tid (vet inte om jag törs heller) att byta version av rädsla för att allt försvinner eller nåt.
  Men nu när jag vet att det heter ”tag clouds” på engelska kan jag säkert leta på nån plug-in eller fixa det ändå!

 14. @KaK: Jag menade om du installerat WordPress-programvaran själv, på en egen server eller om du använder WordPress.com-tjänsten fast med en egen domänregistrering ”framför”, d.v.s använder den vanliga WordPress.com fast under eget namn. Hm, vet inte om det där blev mer begripligt (tänk att det ska vara så svårt att förklara yrkesmässiga självklarheter för icke-branschkollegor – jag känner mig rätt kass på det!), men om du kan lägga till egen kod så kan det nog inte vara WordPress.com du använder.

  Hm. Efter vad jag kan förstå verkar taggmoln i widgetform ha kommit med version 2.3, men det kan säkert också finnas plugin:er för äldre versioner. Dock… generellt tror jag att upgradering är att rekommendera – det kan ju vara fler trevliga funktioner som tillkommit! :)

 15. Jo, jag har installerat den själv, på vårt webhotell (Surftown). Nu har jag börjat titta på uppgradering till 2.3, men känner på mig att det är några timmars jobb (eller mer) så jag måste ta sats och läsa in mig lite först. Jag vill inte riskera att allt jag skrivit försvinner för att jag har för bråttom. Det kan mycket väl vara så att ”tag cloud”-funktionen finns per automatik nu.

 16. Backup på databas-innehåll och WP-installation! :) Då går det alltid att återställa om det skiter sig i själva uppgraderingen. Men jag förstår om/att du tvekar – även om jag ”kan” sådant där så drar jag mig för att s.a.s. gunga båten. För alla känner vi ju Murphy.

  En av anledningarna till att jag använder WordPress.com är att jag helt enkelt inte orkar hålla på och mecka. Jag har gjort det för mycket i mitt jobb, tror jag. WP.com är förstås inte perfekt och visst skulle jag vilja ha den frihet kring mallar/teman/style som man får med egen installation, men för tillfället nöjer jag mig det som tillhandahålls. En uppenbar fördel med det är att jag lägger min tid på skrivandet i stället för på layout, design, färger etc – vet ju med mig att just webbdesign kan få mig att försumma allt, under ganska lång tid. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: